Kiseljak

Važan iskorak u vraćanju imidža turističkoga mjesta

09.04.2018.
u 08:00

Poduzeće Bar-floor d.o.o. Kiseljak, lider u stanogradnji na području te općine i jedna od vodećih građevinskih tvrtki u središnjoj Bosni, privodi kraju još jedan projekt. U idućim mjesecima planira otvoriti moderan hotel Bank koji će tom mjestu donijeti značajne smještajne kapacitete te niz sadržaja koji Kiseljaku, prije rata poznatom turističkom odredištu, nedostaju, kao što su dvorane za sastanke, bazen, spa-centar, a kojih nema otkako je hotel Dalmacija prestao s radom.

Rast i razvoj

- Uskoro otvaramo hotel s oko 60 ležaja sa svim sadržajima koji prate takve objekte u puno većim mjestima i gradovima. Trenutačno smo u postupku kategorizacije kako bi naši gosti znali što im se to nudi nadomak Sarajeva s kojim je Kiseljak povezan autocestom, a pogodan je i za obilazak brojnih povijesnih i kulturnih znamenitosti, ne samo u Kiseljaku već i susjednim općinama - Kreševu, Fojnici, Visokom - otkrio nam je dio planova Bar-floora Valentino Barbić, vlasnik tog poduzeća. Inače, poduzeće Bar-floor jedan je od dobitnika LRC certifikata “Zvijezda bonitetne pouzdanosti” kao jedne od najvažnijih kategorija za stabilan rast i razvoj poslovanja tvrtki u BiH, priznanja koje ima tek nešto više od 12% registriranih pravnih subjekata u BiH. Gradnjom nekoliko stotina stanova Bar-floor je najzaslužniji za procvat stanogradnje u Kiseljaku koja je prije rata bila izrazito nerazvijena. Nakon što se svojim poslovanjem uspio svrstati među uspješne tvrtke koje posluju na načelima boniteta unatoč nepovoljnim uvjetima poslovanja u BiH, Bar-floor se odlučio Kiseljaku ponuditi sadržaje koji tom mjestu nedostaju, ali i uključiti se i u mnoge društveno korisne projekte, kao što su gradnja tribina i svlačionica na nogometnom stadionu. Kako će njihov projekt, gradnja hotela, dati značajan doprinos vraćanju imidža turističkog mjesta Kiseljaku, potvrđuje i načelnik te općine Mladen Mišurić Ramljak.

- Za Kiseljak je jako važno imati kvalitetne smještajne kapacitete zbog više razloga. Jedan od njih je i razvoj sportskoga turizma.

Kulturne znamenitosti

Naime, nakon gradnje tribina i svlačionica na nogometnom stadionu, planiramo uskoro početi s gradnjom sportsko-rekreacijske zone u čijoj je neposrednoj blizini novoizgrađeni hotel te ćemo, nadam se, postati i poželjna destinaciju za odmor i pripreme sportskih klubova - kaže Mišurić Ramljak.

Smještajni kapaciteti koje će Kiseljak dobiti otvaranjem hotela Bank mogli bi biti poticaj tom mjestu, nekad poznatom topličkom lječilištu, za oživljavanje turističkih potencijala koje ima ne samo zbog izvorišta mineralne vode već i povoljnog zemljopisnog položaja, blizine glavnom gradu BiH, ali i nizu povijesnih i kulturnih znamenitosti, među kojima su drevni franjevački samostani u Kreševu, Fojnici, ali i Kraljevoj Sutjesci. Do svih navedenih odredišta iz Kiseljaka je potrebno od 20 do 40 minuta vožnje, uz boravak u ugodnom i mirnom mjestu u kojemu je, osim stanogradnje, vidan i napredak na urbaniziranju gradskog središta koje, prema najavama čelnika općine, uskoro dobiva i nove sportsko-rekreacijske sadržaje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije