Domaljevac-Šamac

Uzgajat će se autohtone vrste goveda, ovaca, svinja

09.05.2019.
u 10:38

Na nedavno održanoj sjednici Općinskoga vijeća Domaljevac-Šamac usvojeni su planovi rada općinskog načelnika i općinskih službi za 2019. godinu te izvješće o radu Službe za civilnu zaštitu i branitelje iz Domovinskog rata za 2018. godinu. Donesena je i odluka o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora Dječjeg vrtića Domaljevac.

Pomoć nakon poplava

Kako su objavili iz Općine Domalčjevac-Šamac, na prijedlog načelnika te općine u Posavskoj županiji donesena je i odluka o određivanju Trga Europske unije. Trg Europske unije određen je na katastarskim česticama na kojima se nalaze institucije Doma zdravlja, Dječjeg vrtića, Centra za zdravo starenje, vodocrpilišta i buduće stanarske zgrade, koje zajedno čine jedinstvenu cjelinu. Ovi objekti obnovljeni su ili u potpunosti izgrađeni sredstvima Europske unije.

U obrazloženju odluke općinski načelnik naveo je kako je cilj njezina donošenja prije svega izražavanje zahvalnosti narodima Europske unije koji su pomogli općini Domaljevac-Šamac nakon što su njezino područje pogodile poplave 2014. godine.

Svečanost u povodu završetka vodocrpilišta bit će prigoda da se visokim dužnosnicima Europske unije uživo zahvali, ali i otvore pitanja o nastavku suradnje na drugim općinskim infrastrukturnim projektima.

Općinski vijećnici usvojili su i dokument procjene ugroženosti od požara općine Domaljevac-Šamac koji će biti temelj za donošenje operativnih planova zaštite od požara.

Dodjela zemljišta

Također je donesena i odluka o dodjeli zemljišta na korištenje Ornitološkom društvu “Naše ptice“ Sarajevo i “Društvu za istraživanje i zaštitu biodiverziteta“ Banja Luka. Svrha korištenja dodijeljenog zemljišta je realizacija projekta pod nazivom ‘Revitalizacija vlažnih livada i pašnjaka u sklopu močvarno-barskog kompleksa Tišina’. Navedeni projekt na području općine Domaljevac-Šamac realizirat će se preko obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Slavka Blažanovića iz Grebnica. Projektom je predviđen uzgoj autohtonih vrsta goveda, ovaca i svinja koji će financirati Europska unija u iznosu od 25.000 eura za nabavu stoke, izgradnju ograde i nastrešnice na navedenome prostoru.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?