Poljoprivreda

Uzgajat će norveška crvena goveda

18.07.2016.
u 10:00

- Nakon što je tvrtka “Arifagić Investment” odlučila svoje poslovanje proširiti iz Kozarca i na prostor Unsko-sanske županije, provedba te ideje na terenu svakim danom poprima sve ozbiljnije izglede.

Arifagić je kupio nekadašnju tvrtku “Pučenik” u općini Bosanska Krupa koju u što kraćem vremenu želi obnoviti i pretvoriti u u suvremenu farmu za uzgoj norveških crvenih goveda. Do sada je do farme izgrađena cesta, dovedena voda, a uskoro se očekuje i dovođenje struje. Punu potporu Arifagiću u ovome višemilijunskom projektu pružaju lokalne i županijske vlasti, ali i norveško Veleposlanstvo u BiH.

Veći dio objekata sada derutne farme “Pučenik” za nekih pet mjeseci trebao bi biti obnovljen. Tada je planirano i dovođenje prvih grla goveda. Prema riječima Jusufa Arifagića, poslovi se realiziraju predviđenom dinamikom. Izgradnja ceste i vodovoda je okončana, a za dvadesetak dana očekuje se i priključak električne energije. Od početka projekta Arifagića podupiru partneri iz Norveške te veleposlanica ove zemlje u BiH, Vibeke Lilloe. Radi se o ozbiljnoj proizvodnji i uzgoju oko 6000 muznih krava s planiranom godišnjim proizvodnjom od oko 30,000.000 litara mlijeka. “Arifagić Investment” planira izgradnju i mini mljekare u kojoj bi se proizvodili gotovi proizvodi po norveškoj recepturi namijenjeni izvozu.

Ovi planovi imaju ozbiljnu potporu županijskih i općinskih vlasti. Dolazak Arifagića u Unsko-sansku županiju ima višestruki značaj. Bit će otvoren veći broj novih radnih mjesta, a ujedno će se u funkciju staviti više stotina hektara dosad neobrađenog poljoprivrednog zemljišta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?