U Vitezu prezentiran projekt regulacije dijela riječnog korita i uređenja uz obalu

Uz rijeku Lašvu šetalište i biciklistička staza od 1,5 km

01.12.2022.
u 21:45

U Općini Vitez prezentiran je projekt regulacije korita rijeke Lašve od novoga mosta kod Općine do Vonkova mosta te izgradnja šetališta i biciklističke staze uz rijeku Lašvu u sklopu regulacije spomenutog korita.

Detaljan pregled

Naime, zbog sve učestalijih prirodnih nesreća i neuređenosti korita rijeke Lašve na navedenome području, Općina Vitez pokrenula je proceduru izrade glavnog projekta regulacije dijela rijeke Lašve i izgradnje šetališta te biciklističke staze u dužini od 1500 metara.

Na prezentaciji je detaljno pregledana svaka dionica rijeke Lašve uz pomoć situacije te normalnih i poprečnih profila duž dionice rijeke. Predložena lokacija biciklističke i pješačke staze nalazi se na lijevoj obali rijeke Lašve, gdje bi trebao biti postavljen i urbani mobilijar predviđen za šetnice. Uz šetnicu i regulaciju rijeke Lašve, koja bi se trebala sastojati od tri normalna profila širine korita 20 metara, definirano je projektno rješenje za regulaciju i dijela potoka Lupnica te potreba gradnje novog pješačkog mosta u Starom Vitezu na stacionaži 0+300 m jer postojeći most ne zadovoljava potrebnu visinsku kotu, navode iz Općine Vitez.

Projekt je prezentirao direktor poduzeća Higracon d. o. o. Armin Hadžialić, a nazočni su bili načelnik općine Vitez Boris Marjanović, predsjednik Općinskog vijeća Hidajet Sivro te pomoćnici načelnika.

Nastavak aktivnosti

Inače, poduzeće Higracon d. o. o. će nakon ove prezentacije, uz konzultacije s predstavnicima Općine Vitez, nastaviti aktivnost na izradi konačne verzije projekta koji će predstavljati temelj za aktivnosti Općine na osiguravanju financijskih sredstava nužnih za početak gradnje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?