Evo u čemu je tajna

Uz ovaj recept vanilin kiflice svima uspijevaju

17.12.2021.
u 15:35

Vanilin kiflice u vrijeme Božića peku gotovo svi.

Da bi valjale one moraju biti prhke i topiti se u ustima, nikako ne smiju biti tvrde. Tajna takvih slasnih kiflica je u tome da se u tijesto ne stavlja jaje jer će ga ono dodatno stvrdnuti.

Važno je i da ovo tijesno ne gnjavite predugo rukama, nego da kiflice oblikujete brzo kako tolina vaših ruku ne bi otopila maslac u tijestu, zbog čega bi se kiflice moge “arzliti” dok se peku. Najbolje je da tijesto držite na radnoj površini, a ako su vam ruke tople, da ih prije oblikovanja operete hladnom vodom. Ako vam se, pak, čini da se maslac krenuo topiti, tijesto nakratko vratite u hladnjak.

Sastojci:

250 g glatkog brašna, 100 g oraha, 50 g šećera u prahu, 2 vrećice vanilin šećera, 210 g hladnog maslaca

Priprema:

Od sastojaka zamijesite tijesto, zamotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku na sat vremena da odstoji. Oblikujte rukama kuglicu od tijesta, a onda je između dlanova razvucite i oblikujte u obliku kiflica.

Tako pripremljene kiflice stavite na papir za pečenje i pecite ih 8-10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C.

Nakon što se kiflice ispeku ostavite ih malo da se ohlade pa ih zatim oprezno, dok su još mlake, uvaljajte u šećer u prahu, piše Stil.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije