Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Uz novi portal želi se doprijeti do katolika u BiH

Pokrenut je novi portal 'Katoličkog tjednika' - www.nedjelja.ba
26. lipnja 2017. u 17:00 0 komentara 295 prikaza
Foto: Fena
Pogledajte galeriju 1/3

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić danas je u prisustvu djelatnika i uredničkog vijeća "Katoličkog tjednika" pokrenuo portal tog tjednika - www.nedjelja.ba, istaknuvši da putem portala žele ljudima ponuditi ne samo vijest već i sadržaj koji može pobuditi na razmišljanje i izgrađivanje savjesti, kulture i zdravog društva.

Kardinal Puljić je naglasio da, u današnjem vremenu kada se sva komunikacija svodi najviše na elektronsko komuniciranje, otvaranje portala predstavlja vraćanje na početak kada je 1922. godine prvi put izašao iz tiska tjednik "Nedjelja".

Portal će, kazao je kardinal, osim vijesti i informacija, sadržavati i pojedina razmišljanja i izlaganja o događajima, kao vrsta ponude ljudima da čitajući sami stvaraju vlastito mišljenje.

- Naš medijski sustav ne nameće već nudi i to je ono što smatramo za vrijednost katoličkog služenja informaciji - istaknuo je.

Prisutnim se obratio i direktor Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije velečasni Miroslav Ćavar koji je podsjetio da ovaj tjedan obilježavaju 15. godišnjicu obnovljenoga rada "Katoličkog tjednika" i 95. godina prvobitnog pokretanja.

Kako je rekao, zadaci portala www.nedjelja.ba su, između ostalog, da njeguje i promovira kršćansku poruku putem sredstava društvenog priopćavanja te da educira i potiče vjernike, posebno mlade, na korištenje ovih sredstava.

- Svojim radom prvenstveno želimo doprijeti do katolika u BiH, biti most između ljudi u domovini i inozemstvu, ostvarivati međureligijski i ekumenski kontakt te biti mjesto susreta i dijaloga - istakao je velečasni Ćavar.

Glavni urednik "Katoličkog tjednika" velečasni Josip Vajdner kazao je nešto više o radu portala te predstavio njegovu ideju i realizaciju. Napomenuo je da su prije otprilike godinu i pol dana odlučili pokrenuti portal, koji su zbog povjesnih poveznica i želje da se vrate na izvore nazvali "nedjelja".

Dodao je da u podnaslovu portala, osim objašnjenja da pripada "Katoličkom tjedniku", piše da je to glas u službi nove evangelizacije.

- Time smo jasno otvoreni svim strukturama u nadbiskupiji i želimo ponuditi i platformu za umrežavanje, što je nužno crkvi današnjice - kazao je Vajdner, dodajući da su uvidjeli potrebu za obogaćenjem javnoga prostora katoličkim sadržajem te da smatraju da nedjelja neće biti konkurencija već postojećim katoličkim portalima i stranicama.

Portal će biti podijeljen u nekoliko tematskih cjelina - vijesti, tekstovi i video uradci, duhovnost, kultura, a osim toga imat će i dio s komentarima i teološkim pogledima.

- Poseban dio portala činit će dio na engleskom jeziku kojim smo željeli istupiti u širu javnost te onima kojima ne razumiju naš jezik prenijeti dašak života ove crkve kroz neke od najvažnijih vijesti  - rekao je glavni urednik "Katoličkog tjednika".

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.