Medicinski fakultet

Uz najsuvremeniju opremu i iskustvo do vrhunskih kadrova dentalne medicine

17.04.2019.
u 09:00

Entuzijazam, volja i vrhunska oprema temelji su na kojima počiva rad Studija dentalne medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a za daljnji proces usavršavanja vrhunskih stručnjaka važno je nastaviti s procesom okupljanja iskusnoga predavačkog kadra.

Velika potpora

Upravo o ovoj, ali i ostalim važnim temama jučer su na Medicinskom fakultetu razgovarali predstavnici te ustanove s kolegama sa Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Medicinski fakultet prije tri godine otvorio je studij dentalne medicine uz pomoć donacija, a dekanica prof. dr. sc. Zrinka Tarle i prodekani Stomatološkog fakulteta u Zagrebu podržali su rad studija.

- Cilj današnjeg susreta jest da kolege vide što smo dosad napravili. Najveći broj zagrebačkih nastavnika treba sugerirati što trebamo promijeniti te vidjeti sve ono što smo dosad napravili, odnosno realizirali - izjavio je prof. dr. sc. Milenko Bevanda, dekan Medicinskog fakulteta SUM-a.

Zbog toga je došao kompletan Menadžment Stomatološkoga fakulteta iz Zagreba, čime su iskazali potpunu potporu. Uz njih, potporu pružaju splitski, riječki i osječki fakultet. Ovaj sastanak okupio je sve domaće asistente, nastavnike koji se bave dentalnom medicinom u cilju da nauče kako se nastava treba odvijati. - Vjerujemo kako smo u kratkom razdoblju napravili dobar posao. Ipak, potreban nam je netko stručan jer 75 posto naših djelatnika su profesori opće medicine - dodao je prof. dr. sc. Bevanda. S obzirom na to da nemaju kliničara na stomatologiji, pomoć sa Stomatološkog fakulteta u Zagrebu je dobrodošla kako bi se razvili u kadrovskom smislu. - Rado pružamo potporu u sudjelovanju u studiju dentalne medicine na nekoliko predmeta, a u ovom trenutku su to karijesologija, restorativna dentalna medicina, endodoncija i dječja preventivna stomatologija. Nije nam cilj pomagati samo u nastavnom procesu nego i napraviti zajedničke projekte u okviru znanosti - istaknula je prof. dr. sc. Zrinka Tarle, dekanica Stomatološkog fakulteta u Zagrebu.

Referentni centar

Dentalna medicina jako je skup studij i do sad je u opremu uloženo više od milijun konvertibilnih maraka. U tih milijun maraka dobili su nekoliko donacija od kojih je, između ostaloga, napravljen prostor te kupljeno sedam stolica, od kojih su dvije opremljene multimedijalnim sustavom.

Važno je, također, istaknuti i kako će jedna od kupljenih stolica služiti za stomatološke preglede djece s posebnim potrebama i kako planiraju postati referentnim centrom za djecu s posebnim potrebama unutar BiH. Ovaj sastanak daljnji je poticaj stomatološkom studiju koji će, uz potporu, olakšati rad profesorima te svojim studentima omogućiti najbolje uvjete.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije