UNOBiH:

Uvoz i izvoz roba iz BiH obavlja se normalno

Fena
18.03.2020.
u 16:31

Svi poslovni procesi u Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) provode se potpuno normalno i bez bilo kakvog prekida ili zastoja.

Iz UNO preciziraju da sve carinske ispostave u Bosni Hercegovini rade puno radno vrijeme, a uvozni i izvozni carinski postupci se završavaju u najkraćem mogućem roku, uvažavajući poštivanje zakonskih propisa.

Direktor UNO Miro Džakula obišao je danas granične prijelaze Gradina i Gradiška gdje je promet putničkih vozila znatno smanjen, dok je pojačan promet teretnih vozila i na ulazu u BiH i prilikom izlaza iz BiH.

-To konkretno znači da se uvoz roba u BiH, kao i izvoz roba iz BiH prema inostranstvu obavlja potpuno normalno bez obzira na krajnju destinaciju. Samo na graničnom prijelazu Gradiška u posljednja 24 sata je ušlo u BiH 250 kamiona, dok je u istom razdoblju izašlo 247 kamiona – navedeno je u priopćenju UNO.

U skladu s važećim uputama Vijeća ministara BiH, UNO je izvršila sve propisane mjere u cilju zaštite od širenja COVID 19. To se prije svega odnosi na organizaciju rada na način koji će osigurati osnovnu osobnu  zaštitu zaposlenih u UNO, osiguranje da rukovoditelji svih organizacijskih jedinica u Upravi budu prisutni na random mjestu kako bi se svi poslovni procesi odvijali potpuno nesmetano.

Uprava je, kako navode, također spremna da organizira preraspodjelu zaposlenih s jedne na drugu carinsku lokaciju, ako to bude neophodno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?