Tuzlanska županija

Uvođenje indeksa inkluzivnosti u SŠ

07.09.2015., Pula - Povodom pocetka nove skolske godine i obilaska novouredjene skolske sportske dvorane pulski gradonacelnik Boris Miletic posjetio je danas osnovnu skolu Kastanjer gdje je prisustvovao prijemu prvasica.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
08.11.2016.
u 09:00

Memorandum o razumijevanju, kojim se formalizira sporazum o provođenju programa za inkluzivne škole - indeks inkluzivnosti u srednjim školama u Tuzlanskoj županiji, potpisali su u Tuzli predstavnici Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta TŽ, Pedagoškog zavoda i Misija OESS-a u BiH. Ministar Zlatan Muratović kazao je da memorandum govori o programu inkluzije i svemu što bi trebalo inkorporirati kada su srednje škole u pitanju, što je već urađeno u osnovnim. Uključivanje sve djece i jednakopravnost u školama su, istaknuo je, od krucijalnog značaja, a resorno ministarstvo će dati maksimalan doprinos u tome. Vršiteljica dužnosti šefa tuzlanskog ureda Misije OESS-a Dragica Karadžin naglasila je kako su se potpisnici ovog dokumenta obvezali na uvođenje indeksa inkluzivnosti u srednje škole na području TŽ. - Cilj uvođenja ovog indeksa je dodatni angažman svih sudionika u školskom sustavu na otkrivanju eventualnih poteškoća i prepreka kada je u pitanju ravnopravan pristup i pravedan tretman prema svim sudionicima. Indeks inkluzivnosti je novi način promatranja inkluzije, kaže stručna savjetnica za obrazovanje u Pedagoškom zavodu TŽ Ankica Grbić-Mitrović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije