Predsjedništvo BiH

Usvojeno Izvješće o izvršenju proračuna institucija BiH

27.06.2017.
u 16:56

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo je danas na sjednici tekst Deklaracije SEECP Summita šefova država i vlada, koji će biti održan u Dubrovniku, 30. lipnja te platformu za nastup bh. izaslanstva na tom summitu. Izaslanstvo BiH predvodit će predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije o uvjetima putovanja državljana dviju zemalja i ugovora Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine u području veterinarstva.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku kojom odobrava zaključivanje memoranduma o razumijevanju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Razvojnog programa UN.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvješće o izvršenju proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2016. godinu. Donijeta je odluka o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za sporazum o financiranju Državnog programa aktivnosti za BiH za 2016. godinu Europske unije, koju predstavlja Europska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za europske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine; sporazuma o financiranju za Program Interreg V-B Dunav-CC12014TC16M6TN001 Europske unije, koju predstavlja Europska komisija, Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, i Mađarske, koju predstavlja Ministarstvo za državnu ekonomiju, upravljačko tijelo transnacionalnog programa suradnje Interreg V-B Dunav; sporazuma o financiranju za Program Interrreg V-B Mediteran (MED) - CC12014TC16M4TN001 Europske unije, koju predstavlja Europska komisija, Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i regije Provance-Alpes-Cote d’ Azur, koji djeluje kao upravljačko tijelo transnacionalnog programa suradnje Interreg V-B Mediteran, amandmana 1 na Ugovor o financiranju Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Europske investicijske banke zaključen 13. listopada 2011. godine u Luxembourgu i 27. listopada 2011. godine u Sarajevu / Hitna pomoć u slučaju poplava i prevencija A-FI 31.529/ (Ugovor o finansiranju”); amandmana na Okvirni Sporazum o kreditu od 13. svibnja 2014-LD 1789 (2013), notu sporazuma o financijskoj suradnji Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Savezne Republike Njemačke za 2016. godinu te amandmana na Sporazum o grantu Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) i Bosne i Hercegovine-3 (2014) u vezi s Regionalnim stambenim programom, koji se odnosi na treći podprojekt državni projekt stanovanja u Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aranžmana o bespovratnoj pomoći iz Programa ORIO za fazu provođenja I faze funkcionisanja i održavanja (Modernizacija regionalne ceste R-435, Nevesinje-Berkovići) ministra za vanjsku trgovinu i razvojnu saradnju Holandije i ministra finansija i trezora Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo Odluku o uništavanju streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH. Zadužilo je Ministarstvo odbrane BiH da u okviru propisanih procedura, implementacijom međunarodnih sporazuma, ugovora i odluka prihvaćenih od nadležnih institucija BiH, uništi sve količine neispravnog streljiva, koje je kao takvo identificirano nakon izvršenih kontrolno-tehničkih pregleda na lokacijama: ”Kula 2" Mrkonjić Grad, i „Gabela“, Čapljina.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je primilo k znanju Informaciju o službenoj posjeti delegacije Ministarstva odbrane BiH Ministarstvu nacionalne odbrane Narodne Republike Kine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je dalo odobrenja za zaključivanje programa tehničke saradnje Glavne direkcije za civilno zrakoplovstvo Republike Francuske i Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine; memoranduma o razumijevanju Glavne direkcije za civilno zrakoplovstvo Republike Turske i Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine te sporazuma Švicarske Konfederacije, zastupane od Federalnog ministarstva pravde i policije FDJP, zastupanog od Državnog sekretarijata  za migracije SEM, i Bosne i Hercegovine, zastupane od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, i Catholic Relief Services (CRS) u Bosni i Hercegovini – „Integrirani program podrške za reintegraciju povratnika na osnovu sporazuma o readmisiji“- faza 3.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je usvojilo Izvješće o radu Komisije za izbjeglice i raseljene osobe Bosne i Hercegovine za 2016. godinu.

Predsjedništvo BiH dalo je odobrenja za zaključivanje memoranduma o suradnji u području mladih Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je donijelo Odluku o prihvatanju Sporazuma Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Azerbejdžan o suradnji u području mladih i sporta.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o ratifikaciji protokola uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Bosne i Hercegovine, s jedne strane, i Europskih zajednica i njihovih država članica, s druge strane, kako bi se uzelo u obzir pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji; sporazuma Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine o ukidanju viza za nosioce diplomatskih putovnica, službenih putovnica i putovnica za javne poslove, sporazuma Bosne i Hercegovine i Rumunije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju utaje poreza u odnosu na poreze na dohodak; sporazuma o financiranju programa aktivnosti prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina-Crna Gora za 2015. godinu Europske komisije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, dopune broj 1 Sporazumu o financiranju koji se tiče državnog programa za Bosnu i Hercegovinu u okviru komponente programa IPA- pomoć u tranziciji i izgradnji institucija za 2013. godinu, sporazuma o zajmu (Projekat modernizacije cestovnog sektora u Federaciji Bosne i Hercegovine) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, konvencije o o zaštiti migratornih vrsta divljih životinja, Bon, 23. lipnja 1979. godine; sporazuma Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o međunarodnom drumskom prijevozu putnika i tereta; ugovora o zajmu (Luka Brčko) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj; ugovora o zajmu (Projekt Koridor 5c2-nastavak) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj te sporazuma Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Savezne Republike Njemačke o financijskoj suradnji u 2013. godini,  priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?