Vijeće ministara BiH

Usvojeno Izvješće o izvršenju proračuna

novac
04.12.2017.
u 15:17

Vijeće ministara BiH usvojilo je Izvješće Ministarstva financija i trezora o izvršenju proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za razdoblje siječanj – rujan 2017. godine.

Ukupno ostvareni prihodi, primici i financiranje na raspolaganju institucijama BiH u prvih devet mjeseci 2017. godine iznosili su 794.802.237 KM, a ukupno izvršeni rashodi i izdaci proračuna institucija BiH iznosili su 667.662.216 KM.

Institucije Bosne i Hercegovine nastavile su s uštedama i u 2017. godini, a osnovica za plaću i troškovi zaposlenih ostali su na razini iz 2012. godine, kada su značajno smanjene. Uštede proračunskog novca ostvarene su i primjenom jedinstvenih pravilnika za reprezentaciju, fiksne i mobilne telefone te službene automobile uz i dalje aktualno umanjenje naknada članovima upravnih i nadzornih odbora i drugih radnih tijela i komisija.

U razdoblje siječanj – rujan sve dospjele obveze po osnovu vanjskog državnog duga su izmirene pravovremeno u ukupnom iznosu 608.152.786,88 KM, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?