Skupština Posavske županije

Usvojeni programi rada Skupštine i Vlade Posavske županije

14.02.2020.
u 11:39

Skupština Posavske županije (PŽ) na sjednici održanoj u četvrtak razmatrala je i usvojila Izvješće o radu Skupštine PŽ-a za 2019. godinu, Program rada županijske skupštine za 2020. godinu te Program rada Vlade PŽ za 2020. godinu.

Zastupnici su, također, primili k znanju Informaciju o radu Županijskog tužiteljstva za 2019. godinu, Informaciju o radu Županijskog suda u Odžaku za 2019. godinu i Informaciju o radu Općinskog suda u Orašju za 2019. godinu, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade Posavske županije.

Predsjednik Skupštine PŽ Blaž Župarić kazao je kako su zastupnici u najvećoj mjeri bili zadovoljni kada je riječ o prošlogodišnjem radu Skupštine.

"U prošloj godini dosegnuta je viša razina rada i programskih mjera. Održano je 11 zasjedanja, razmatrano 57 točaka dnevnoga reda i doneseno je i primljeno k znanju 65 mjera od kojih je čak 16 bilo iz zakonske regulative. Zbog dobre i kvalitetne pripremljenosti tema, dobrog rada Kolegija i skupštinskih odbora, u 2019. godini nismo imali ni jedan amandman postavljen od zastupnika koji su postavili 44 zastupnička pitanja i pet inicijativa i na koje su zastupnici dobili odgovore", kazao je Župarić.

Naglasio je odličnu suradnju Skupštine s Vladom PŽ što je u konačnici, po njegovim riječima, rezultiralo intenzivnijim i boljim radom u odnosu na prethodno mandatno razdoblje. Dodao je, također, kako su programski dokumenti Skupštine i Vlade PŽ-a ambiciozna, ali i ostvariva.

S navedenim se složio i predsjednik Vlade PŽ Đuro Topić.

"Ako se zadrži financijska stabilnost županijskog Proračuna, kao i politička stabilnost okruženja, sve planirane aktivnosti Vlade, iako ambiciozno postavljene, realno su ostvarive", istaknuo je Topić, stoji u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije