Vijeće ministara BiH

Usvojena Platforma za razvoj predškolskog odgoja i obrazovanja u BiH do 2022.

04.12.2017.
u 16:02

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je Odluku o usvajanju Platforme za razvoj predškolskog odgoja i obrazovanja u Bosni i Hercegovini za razdoblje od 2017. do 2022. 

Vijeće ministara BiH usvajanjem te platforme potvrđuje istinsku opredijeljenost za napredak u predškolskom odgoju, obrazovanju i razvoju zemlje i stvara preduvjete za dodjelu sredstava u oblasti obrazovanja u okviru IPA II programa.

Ova platforma predstavlja okvir za djelovanje nadležnim obrazovnim vlastima u usklađivanju politika razvoja predškolskog odgoja i obrazovanja s ciljevima Europske unije i Ujedinjenih naroda u toj oblasti, putem izrade vlastitih strategija, planova i drugih akata koji potiču razvoj predškolskog odgoja i obrazovanja. 

Istovremeno, Platforma objedinjuje strateške ciljeve predškolskog odgoja i obrazovanja i njima svojstvene aktivnosti, grupirane u pet stupova koji se odnose na: povećanje obuhvaća djece predškolskim odgojem i obrazovanjem, osiguranje kvaliteta, redovito financiranje, inkluziju i senzibilizaciju društva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije