na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa

Usvojena Okvirna strategija prometa Bosne i Hercegovine

vijeće ministara
14.07.2016.
u 14:01

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa, donijelo je danas Odluku o usvajanju Okvirne strategije prometa Bosne i Hercegovine za razdoblje 2016- 2030. godina, čime se BiH omogućava financijska podrška EU i međunarodnih financijskih institucija kandidiranim i budućim infrastrukturnim projektima.  

Okvirna strategija transporta BiH je planski dokument za prometnu i infrastrukturnu mrežu u Bosni i Hercegovini i sadržava strukturne prijedloge za razvoj transportnog sektora i programe za nadgradnju kapaciteta radi usklađivanja s dugoročnim ciljevima i strateškim dokumentima Europske unije iz oblasti transporta.

Okvirna strategija transporta zasniva se na sektorskim strateškim dokumentima entiteta i Distrikta Brčko BiH, koji su ranije usvojeni.

Prethodno je Vijeće ministara BiH usvojilo Informaciju o nastupu ministra komunikacija i prometa BiH na Summitu zemalja zapadnog Balkana u Parizu, održanom početkom srpnja ove godine, priopćeno je nakon sjednice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije