Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Usvojena Okvirna strategija prometa Bosne i Hercegovine

14. srpnja 2016. u 14:01 0 komentara 486 prikaza
vijeće ministara

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa, donijelo je danas Odluku o usvajanju Okvirne strategije prometa Bosne i Hercegovine za razdoblje 2016- 2030. godina, čime se BiH omogućava financijska podrška EU i međunarodnih financijskih institucija kandidiranim i budućim infrastrukturnim projektima.  

Okvirna strategija transporta BiH je planski dokument za prometnu i infrastrukturnu mrežu u Bosni i Hercegovini i sadržava strukturne prijedloge za razvoj transportnog sektora i programe za nadgradnju kapaciteta radi usklađivanja s dugoročnim ciljevima i strateškim dokumentima Europske unije iz oblasti transporta.

Okvirna strategija transporta zasniva se na sektorskim strateškim dokumentima entiteta i Distrikta Brčko BiH, koji su ranije usvojeni.

Prethodno je Vijeće ministara BiH usvojilo Informaciju o nastupu ministra komunikacija i prometa BiH na Summitu zemalja zapadnog Balkana u Parizu, održanom početkom srpnja ove godine, priopćeno je nakon sjednice.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.