ov čitluk

Usvojena odluka o ostvarenju proračuna općine Čitluk u 2017. godini

03.03.2018.
u 10:45

Na 15. redovitoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk, koja je održana jučer poslijepodne, vijećnici su razmatrali i usvojili više značajnih točaka i zaključak. Vijećnici su, uz ostalo, razmatrali i s jednim suzdržanim glasom usvojili odluku o ostvarenju proračuna općine Čitluk u 2017. godini. Iz te odluke vidljivo je kako su ukupni prihodi i primici te općine u prošloj godini bili planirani u iznosu od 7,682.000 KM te da su ostvareni u iznosu od 7,541.056,40 KM, što je 98,17% od planiranih.

Smanjeni rashodi

Istodobno, od 7,682.000 KM ukupno planiranih tekućih i kapitalnih rashoda, u 2017. godini ostvarene su 6,715.005,62 KM, što je 12,59% manje od planiranih. Vijećnici su također razmotrili te usvojili i prijedlog odluke o davanju na upravljanje i gospodarenje objekata vodovodnog i kanalizacijskog sustava u vlasništvu općine Čitluk. Tom odlukom općinski objekti koji su u sustavu vodoopskrbe i kanalizacije na upravljanje i gospodarenje dani su čitlučkom JP Broćanac, a općinski načelnik ovlašten je, sukladno toj odluci, s upravom JP Broćanac potpisati ugovor o načinu i uvjetima upravljanja spomenutim objektima, uz obvezu da sa sadržajem ugovora upozna vijećnike OV-a Čitluk. Najveću pozornost vijećnika izazvala je rasprava o prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama odluke o uvjetima, načinu i visini pristojbe za priključenje na javnu kanalizaciju, čiji je predlagač načelnik Marin Radišić.

Nelogičnosti

Iako su vijećnici upozoravali na neke nelogičnosti, primjerice, tko snosi troškove izgradnje spremišta za vodomjer, izostanak obveze potpisivanja ugovora između korisnika i davatelje usluga, na nejasne mogućnosti isključivanje korisnika s vodovodne mreže te na neutemeljene i visoke sankcije za korisnike vode koji se ne priključe na kanalizacijsku mrežu te tražili da se odluka doradi, predlagač to nije prihvatio pa je većinom glasova odluka prihvaćena. Istodobno, vijećnici OV-a Čitluk dali su suglasnost načelniku općine na pravilnik o uvjetima, načinu i visini pristojbe za priključenje na javnu kanalizaciju. Na 15. sjednici Vijeće je imenovalo i Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Općine Čitluk u sastavu Predrag Smoljan, predsjednik OV-a, koji je i predsjednik Povjerenstva, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk (zamjenik predsjednika), te članovi Marina Zubac, Ilija Šego, Mate Miletić, Zlatko Prusina i Pavo Zovko. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije