Općinsko vijeće

Usvojen Proračun općine Stolac za 2020. godinu

20.12.2019.
u 15:12

Općinsko vijeće Stolac usvojilo je na današnjoj sjednici Proračun općine Stolac za 2020. godinu.

Proračun je planiran u iznosu od 8,58 milijuna maraka, a usvojeni Prijedlog proračuna doživio je značajne izmjene te je u odnosu na Nacrt proračuna veći za 1,24 milijuna maraka.

Razvojni segment Proračuna općine Stolac za 2020. godinu prepoznaje se u nizu kapitalnih projekata koji se planiraju realizirati u 2020. Godini, priopćeno je iz Općine Stolac.

Od kapitalnih projekata koji su već započeti ili će se tek pokrenuti sljedeće godine na sjednici Općinskog vijeća istaknut je nastavak radova na vodoopskrbnom sustavu na Dubravskoj visoravni, izgradnja amfiteatra na starom gradu te nastavak izgradnje sustava za navodnjavanje Dolumi II. faza.

Također, radi se i glavni projekt za gradsku športsku dvoranu u Stocu, projekt iluminacije starog grada te se nastavlja izgradnja infrastrukture u Gospodarskoj zoni Hodovo.

Sredstva u općinskom proračunu planirana su i za obnovu zgrade Srednje škole Stolac i Dječjeg vrtića Stolac, te rekonstrukciju Ulice kneza Domagoja, kao i rekonstrukciju i sanaciju lokalnih cesta.

Osigurana su i sredstva za stipendije, volontere, prijevoz učenika, kao i za projekte u oblasti kulture i sporta, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?