Dom naroda BiH

Usvojen Prijedlog zakona o dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH

asd
10.11.2015.
u 13:36

Izaslanici Doma naroda državnog parlamenta usvojili su danas Prijedlog zakona o dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH čiji je predlagač Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH. Predloženim zakonskim rješenjem predviđeno je da "članovi upravnih odbora, nadzornih i drugih radnih tijela zaposleni u institucijama koje se financiraju iz proračuna institucija BiH, Federacije BiH, Republike Srpske, Brčko Distrikta BiH i županija, izuzimajući visokoškolske ustanove, nemaju pravo na naknadu za rad u takvim tijelima koji obavljaju tijekom radnog vremena". Također je definirano kako mjesečna naknada za rad u upravnim odborima, nadzornim i drugim radnim tijelima može maksimalno iznositi do visine osnovice za obračun plaće zaposlenim u institucijama BiH. Uime predlagača, izaslanicima se obratio zastupnik u Zastupničkom domu Damir Arnaut koji je kazao kako je samo u prošloj godini iz državnog proračuna isplaćeno 3.126.000 KM za naknade za rad u povjerenstvima, odborima i sličnim tijelima. Po njegovim riječima, gotovo sav taj rad je bio tijekom radnog vremena.
- Svaki mjesec odgađanja usvajanja ovog zakona je građane BiH koštao 260.000 KM - tvrdi Arnaut. Pozvao je izaslanike da daju potporu predloženom zakonu i usvoje ga u istovjetnom obliku kako je to uradio Zastupnički dom. Izaslanica Ljilja Zovko, koja je uložila amandmane na predloženi zakon, ustvrdila je da zakon kako je predložen, ima manjkavosti. - Želim samo istaći činjenicu koju od početka zastupam, kako je racionalizacija i kontrola potrošnje javnog novca potrebna. Prema javnim dobrima se moramo ponašati s pažnjom dobrog gospodara, ali cjelovito rješenje koje zastupam i dalje, ostajem na tome, i molim da se uvaže amandmani - navela je Zovko. Izaslanici nisu podržali tri amandmana koje je predložila Zovko, kao ni amandman izaslanice Zdenke Džambas, nakon čega su se izjasnili i o samom zakonu i podržali ga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije