Skupština

Usvojen Nacrt proračuna BPŽ za 2020. godinu u iznosu od 40,1 milijun KM

27.11.2019.
u 20:12

Skupština Bosanskopodrinjske županije Goražde na današnjoj sjednici većinom glasova usvojila je Nacrt proračuna BPŽ za 2020. godinu u iznosu od 40.147.000 KM i uputila ga u javnu raspravu.

Za proračun je glasovalo 14 zastupnika, jedan je bio protiv dok je sedam zastupnika bilo suzdržano.

Obrazloženje predloženog nacrta dao je ministar financija BPŽ Goražde Mirsad Agović, ističući kako je predloženi proračun za oko tri milijuna KM veći u odnosu na proračun tekuće godine.

- Prihodovna strana bi u narednoj godini trebala biti značajno povećana. Prije svega računamo na veće prihode od neizravnih poreza koji su u porastu oko sedam posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Također, očekujemo i značajnije transfere viših razina vlasti prema BPŽ Goražde – kazao je Agović.

Dodao je kako je u proračunu predviđen i dio sredstava za financiranje egzistencijalne naknade u skladu sa Zakonom o pravima razvojačenih birantelja. 

- Potrebno je oko 500.000 do 600.000 KM i u  proračunu smo našli prostora za jedan dio sredstava. Drugi dio nadamo se da će osloboditi drugi transferi koji su ranije davani po sličnim osnovama - pojasnio je ministar financija BPŽ.

Većinom glasova zastupnici su usvojili i Nacrt Zakona o izvršenju proračuna BPŽ za 2020. godinu te ga uputili u javnu raspravu koja i o Nacrtu proračuna i Zakona o izvršenju proračuna treba biti održana u narednih 15 dana u sve tri lokalne zajednice u sastavu BPŽ, a konačno usvajanje proračuna očekuje se do kraja godine.

Na današnjoj sjednici usvojen je i prijedlog Izmjena i dopuna Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja BPŽ za 2019. godinu u iznosu od 17.934.841,00 KM.

Po skraćenoj proceduri usvojen je i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti obitelji s djecom BPŽ Goražde.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije