mostar

Usvojen kvartalni izvještaji Projekta hitnog oporavka od poplava u BiH

poplave
31.10.2017.
u 12:24

Vlada FBiH usvojila je kvartalni izvještaji o provedbi Projekta hitnog oporavka od poplava u Bosni i Hercegovini (FERP) za razdoblje od 1. 7. 2016. do 30. 6. 2017. godine i dala suglasnost za alociranje ušteđenih sredstva iz komponente 1. tog projekta u iznosu od 1,9 milijuna maraka.

Od tog iznosa 830.000 maraka bit će realocirano na Projekt sanacije korita i uređenja obala rijeke Gostelje, kojeg su kandidirali "Operator - Terminali Federacije" i Općina Živinice.

Iznos od 1.070.000 maraka bit će usmjeren na podkomponentu 2B - rehabilitacija lokalne infrastrukture, u okviru čega će biti omogućeno i financiranje regionalne infrastrukture.

Vlada FBiH zadužila je jedinicu za provedbu projekta u okviru Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da provede javni poziv u cilju prikupljanja projektnih prijedloga za sanaciju šteta na regionalnoj i lokalnoj infrastrukturi nastaloj uslijed nastanka poplava iz 2014. godine.

Odobreni i započeti projekti koji nisu u potpunosti završeni u prvoj fazi, kao i projektni prijedlozi koji imaju spremnu projektnu dokumentaciju, imat će prioritet prilikom izbora, odnosno prethodnog odobrenja od strane Upravnog odbora projekta FERP, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?