Vijeće ministara BiH

Usvojen Akcijski plan za provedbu Strategije za reformu sektora pravde

pravda
15.03.2017.
u 15:16

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstvo pravde, na današnjoj sjednici je donijelo Odluku o usvajanju Akcijskog plana za provedbu Strategije za reformu sektora pravde u BiH 2014. – 2018.

Akcijskim planom definiran je paket reformskih mjera koje će nadležne institucije u BiH u realno postavljenim rokovima provesti u 2017. i 2018. godine u oblastima pravosuđa, izvršenju krivičnih sankcija, pristupa pravdi, podršci privrednom razvoju, kao i pitanjima u vezi s koordinacijom, dobrim upravljanjem i odgovornošću sektora pravde u BiH.

Ove mjere usmjerene su, između ostalog, na unapređenje efikasnosti i otvorenosti rada pravosudnih institucija i bolju primjenu međunarodnih standarda u sektoru pravde.

Vijeće ministara BiH ocijenilo je važnim rad Konferencije ministara pravde u BiH u procesu sustavnog praćenja i ocjene reformskih mjera i aktivnosti Strategije za reformu sektora pravde u BiH te u tom smislu očekuje njihovo redovno održavanje, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije