Tomislav Martinović

Usvajanjem žalbe slijedi vraćanje plaća

27.02.2016.
u 07:00

Ako Ustavni sud i uvaži ovu žalbu, što ćemo onda. Hoćemo li vratiti plaće, mirovine i socijalna davanja koje je odobrila ova federalna Vlada? Imam osjećaj da se ide u krajnost bez ikakve potrebe, naglasio je Martinović.

Dopredsjednik Federacije BiH Milan Dunović podnio je još jednu žalbu Ustavnom sudom. Dunović, koji inače dolazi iz DF-a, stranke koja se zalaže za građansku BiH, uzimajući u obzir nacionalnu strukturu ministara u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine zaključio je kako nedostaje jedan Bošnjak.

Zbog toga je dopredsjednik Federacije iz reda srpskog naroda uložio žalbu Ustavnom sudu u nadi kako će Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dobiti još jednog bošnjačkog ministra.

- Ovo je jako čudno što se događa. Taj isti Dunović je dao suglasnost za imenovanje ministara, a sada ulaže žalbu na vladu koju je i sam potvrdio.

Čemu i odakle ova naknadna pamet, pitao je dopredsjednik Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine Jasenko Tufekčić (SDA). S njegovim stavom se slaže i predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine Tomislav Martinović koji je poručio kako je i više nego upitna svrsishodnost žalbe kao i vrijeme u kojem se povlači ovaj potez.

- Ako Ustavni sud i uvaži ovu žalbu, što ćemo onda. Hoćemo li vratiti plaće, mirovine i socijalna davanja koje je odobrila ova federalna Vlada? Imam osjećaj da se ide u krajnost bez ikakve potrebe, naglasio je Martinović.

On i Tufekčić su zaključili kako se radi o još jednom pokušaju blokade rada federalne vlasti što provode DF i njegovi partneri. Upravo ova stranka već mjesecima pokušava izazvati blokadu rada vlasti, iako i sama, preko Dunovića, sudjeluje u radu vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?