Federacija BiH

Usuglašen granski Kolektivni ugovor za metalsku industriju

metalna industrija
03.08.2016.
u 13:43

Pregovarački tim usuglasio je danas Kolektivni granski ugovor za metalnu industriju za teritorij Federacije BiH, potvrdio je Feni predsjednik Sindikata metalaca FBiH Bajro Melez. Službeni termin potpisivanja će biti utvrđen naknadno.

Sindikat metalaca, Grupacija metalaca pri Udruženju poslodavaca FBiH, Federalna vlada i Ministarstvo energije, rudarstva i industrije FBiH, na prvom sastanku polovinom srpnja su usuglasili gotovo sve točke iz prijedloga.

Oko četiri su imali različita viđenja, a to je, između ostalog, bilo u vezi minulog rada, uvećanja osnovne plaće po osnovu noćnog rada, prekovremenog rada, rada za praznike i na dan tjednog odmora.

Melez je istaknuo kako je zadovoljan i da je očekivao da će ugovor biti usuglašen s obzirom na to da su se pripremali od listopada prošle godine.

Naglasio je da će biti od koristi za više od 20.000 radnika iz sektora metalne industrije.

Podsjetio je da u FBiH ne postoji zakon o minimalnoj plaći te da su sva materijalna prava radnika regulirana kolektivnim ugovorima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?