Prijedlog koji negira Ustavni sud BiH

Ustavni sud zatražio je izmjenu popune Doma naroda od Parlamenta BiH, a ne Federacije BiH

19.06.2018.
u 08:00

Čak je i autorima Zakona o izbornim jedinicama jasno kako krši odredbe Ustava, ali inzistiraju na njegovu donošenju u Federaciji

Bošnjačke stranke jučer su predstavile javnosti novi prijedlog Zakona o izbornim jedinicama koji je doslovno preslika ranijeg dokumenta o načinu popune izaslanika za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH koji je već doživio fijasko te čije je donošenje u federalnom Parlamentu unaprijed osuđeno na neuspjeh. Kao i raniji prijedlog, ovaj dokument je pokušaj, kako su to u javnosti predstavile bošnjačke stranke, da se provede presuda Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića o izboru legitimnih predstavnika konstitutivnih naroda. No, kada se pročita sadržaj toga dokumenta, riječ je o posve suprotnom prijedlogu kojim se negira presuda Ustavnog suda BiH i šalje poruka kako im uopće nije važno što je odlučilo ovo najviše sudsko tijelo u BiH.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?