Plenarna sjednica

Ustavni sud BiH o kriminalizaciji klevete

Ustavni sud bih
14.01.2024.
u 17:34

Na plenarnoj sjednici 18. siječnja Ustavni sud BiH bi, među ostalim, trebao razmatrati zahtjev Denisa Zvizdića za ocjenu ustavnosti članka 8. zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona Republike Srpske.

Riječ je o zahtjevu za donošenje privremene mjere kojom bi Ustavni sud obustavio primjenu tog članka do donošenja konačne odluke Suda o zahtjevu za ocjenu ustavnosti.

Taj predmet je spojen sa zahtjevom 14 zastupnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za ocjenu ustavnosti i drugih odredbi Kaznenog zakona Republike Srpske. Zvizdić je krajem kolovoza prošle godine, kao Ustavom ovlašteni predlagač, Ustavnom sudu BiH predao zahtjev za ocjenu ustavnosti članka 8. zakona.

Narodna skupština RS-a usvojila je 20. srpnja prošle godine zakon o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona RS-a kojim se uvode kaznena djela protiv časti i ugleda - klevete, iznošenja osobnih i obiteljskih prilika i javnog izlaganja poruzi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?