Usred zime, zmija otrovnica usmrtila ovcu

22.02.2024.
u 12:44

Iako je po kalendaru zima u punom jeku, zbog sunčanih dana mnogima se čini kao da je proljeće već stiglo, pa je toplo vrijeme u veljači napolje izmamilo i zmije, prenosi Rina. U selu Negbina na padinama Murtenice u Srbiji jedna otrovnica čak je i usmrtila ovcu u kućanstvu Ćirovića. 

"Navečer, kada smo namirivali, primijetili smo da sa ovcom nešto nije u redu, izdvajala se od ostalih i najviše ležala. Čim smo joj prišli, supruga i ja, vidjeli smo otok na vimenu, a zatim i mjesto ujeda. Sve nam je odmah bilo jasno, osim otkud zmija u veljači, ali uslijed ovakvih dnevnih temperatura, koje ne priliče zimi, ni to nije čudno", rekao je domaćin Petar Ćirović za Telegraf.

U nadi da sačuvaju i izliječe ovcu odmah su pozvali veterinara koji je i došao, pa sa lijekovima i injekcijama pokušavao da joj pomogne, ali na žalost, ovci nije bilo spasa. Drugi dan nakon susreta sa otrovnicom uginula je u štali.

Nisu česta pojava u ovom kraju

Sela u ovom dijelu novovaroške opštine, inače, nisu poznata po zmijama, reljef čini brdsko - planinska oblast, pa nema toliko kamenjara i mjesta koja su pogodna za zmije. Događalo se, kako mještani kažu, tijekom ljeta da poskok ujede sitnu stoku ili psa ovčara, ali u većini slučajeva su preživljavali. Seoska dvorišta od zmija najbolje brani pernata živina, a u ovim planinskim selima najčešće kokoške.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije