Zdenko Ćosić, premijer ZHŽ

Uspostava Herceg Bosne ključna je bila za opstanak Hrvata i države BiH

29.08.2018.
u 10:00

Izabran je prije rata na prvim demokratskim izborima kao najmlađi zastupnik u Skupštini BiH, a kasnije je bio sudionik brojnih događaja koji su prethodili nesretnom ratnom epilogu, ali i vrlo dramatičnim ratnim zbivanjima. Zdenko Ćosić ističe kako je povijesne istine, pa tako i interpretaciju Herceg Bosne nemoguće zamagliti istupima političara i dijela javnosti koji doslovno pozivaju na linč i osudu svih koji spomenu Herceg Bosnu, a kamoli da obilježavaju njezino utemeljenje. Kao da se ponavljaju obrasci iz vremena s kraja 80-ih godina prošloga stoljeća.

Prošla je četvrtina stoljeća od dana utemeljenja Hrvatske Republike Herceg Bosne. Kako danas, s jednoga povijesnog odmaka, gledate na taj događaj i njegovo značenje?

- Taj povijesni odmak uvijek određenim događajima daje jednu vrstu patine. Kada su u pitanju događaji iz razdoblja 90-ih godina i s obzirom na to da se ondašnje političke podjele i politički sukobi nisu okončali, na izvjestan način se i danas proizvode nove slike prošlosti. Jedni se žele izboriti za ljepšu prošlost, drugi pak afirmirati one vrijednosti koje su kontinuirano zagovarali. Ponajprije želim reći kako vlada konfuzno, rašomonsko stanje i teško je iz današnje političke i medijske perspektive u BiH razumno govoriti o tome vremenu, tome razdoblju i tim događajima.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Feral
Feral
13:16 29.08.2018.

Neka nam gospon Čosić kaže kako završiše i gdje su sada osnivači te zločinačke organizacije.Uostalom do kada mislite lagati nasrodu kada i ptice na grani znaju da je jedini cilj te zločinačke organizacije bio priključenje zapadne Eercegovine H vatskoj.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije