Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Uspjeh bh. liječnika: Carskim rezom porodili trudnicu pozitivnu na Covid-19

22. srpnja 2020. u 08:53 0 komentara 94 prikaza
Foto: Opća bolnica Sarajevo

Medicinski tim Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" uradio je drugi porod carskim rezom pacijentici pozitivnoj na koronavirus. 

Operacija je urađena prema trenutnim smjernicama za Covid pozitivne trudnice u spinalnoj anesteziji. Postoperativno stanje majke je uredno kao i novorođenčeta, koje je uz majku uz sve preporučene mjere zaštite i samozaštite, piše Radiosarajevo.ba. 

Rodilište Opće bolnice normalno funkcionira, kao i prije pandemije, a majka i beba su smješteni u porodiljnu sobu, planski određenu za ovakve slučajeve.

Medicinski tim koji je jučer uradio carski rez pacijentici pozitivnoj na Covid-19, predvodila je prim. mr. sci. dr. Aida Đurđević, šefica ginekološko- akušerskog Odjela, a sudjelovali su i mr.sci.dr. Asim Spahović, dr. Mirna DŽubur, instrumentari MT Sajma Dacić i Enida Izmirlić. 
U anesteziološkom timu su bili prim. dr. Čedomir Orašanin i prim. dr. Senada Begić, anestetičar Muhamed Bulbul, pedijatar dr. Almir Mrkonjić i pedijatrijska sestra Vildana Kajanija.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.