nakon tri mjeseca

Uskoro raspodjela donacije respiratora i testova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

05.09.2020.
u 09:16

Direktori ustanova i županijski ministri znaju kakvo je stanje s testovima na koronavirus u Federaciji BiH, kazao je za “Avaz” Zijad Latifović, predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstva FBiH. Dodao je da se u Sarajevskoj i Tuzlanskoj županiji radi najviše testiranja, jer su najmnogoljudniji.

- U KS imaju dovoljno rezervi, dok je u Tuzli u tijeku natječaj javne nabavke za testove. Međutim, znate kako kod nas idu te natječajske procedure, mogu trajati mjesecima, i to je problem koji nije vezan za nestašicu testova, već za proceduru - kaže Latifović.

Donacija medicinske opreme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) za našu zemlju, u kojoj je i 100.000 testova, već dva i pol mjeseca stoji na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Ali Ministarstvo civilnih poslova završilo je proceduru i raspodjela će početi uskoro. Predložen je i raspored preuzimanja.

- Republika Srpska bi svoj dio donacije trebala preuzeti u ponedjeljak ujutro, iz Distrikta Brčko čekamo da se očituju mogu li doći po svoj dio u utorak. Nadležni iz županija će donaciju preuzeti u ime FBiH. Najvjerojatnije da će od srijede pa idućih pet dana dolaziti iz po dvije županije dnevno - rečeno je iz Ministarstva civilnih poslova za Avaz.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije