Brčko

Uskoro počinje naplata mjesta za parkiranje u gradskoj zoni

29.04.2016.
u 11:00

Javno poduzeće “Putevi Brčko” počelo je s obilježavanjem parkirališnih mjesta, a uskoro bi trebala početi i naplata parkiranja u ovoj općini.

Dragan Marinković, direktor Javnog poduzeća “Putevi Brčko”, kazao je kako je u tijeku izrada horizontalne, nakon čega bi trebala početi izrada vertikalne prometne signalizacije.

Istaknuo je kako je riječ o ukupno 1000 parkirališnih mjesta koja će biti obilježena u sljedećih mjesec dana te bi nakon toga trebala početi eksperimentalna naplata parkiranja. Dodao je i to kako će cijena jednog sata parkiranja u užoj gradskoj zoni iznositi jednu konvertibilnu marku, dok će se cjelodnevno parkiranje naplaćivati po 5 konvertibilnih maraka.

U drugoj gradskoj zoni sat vremena parkiranja naplaćivat će se po 60 feninga, a u trećoj po 40 feninga, odnosno tri i dvije konvertibilne marke po danu. Marinković je kazao je kako će godišnja pretplatna cijena parkirališnih mjesta u prvoj zoni iznositi 1000 maraka, a rezervacija stalnog parkirališnog mjesta 2000 maraka.

U JP “Putevi Brčko” očekuju godišnji prihod po osnovi naplate parkirališnih mjesta od oko 800.000 maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?