Večernjakov pečat 2017.

Uskoro objava imena 150 kandidata

ASD
Foto: Večernji list BiH
19.04.2017.
u 09:19

Odbrojavanje je počelo. Manje od mjesec dana ostalo je do društvenog događaja godine u BiH i jednog od najvećih događaja u okruženju Večernjakovog pečata.

Nakon što je prošle godine titulom osobe godine za 2015. u BiH okrunjen Enis Bešlagić, svjetskom osobom godine proglašen je tada prvi čovjek UN-a Ban Ki-Moon, a europskom slovački predsjednik Andrej Kiska koji je tada u Mostaru nazočio na Večernjakovom pečatu, uvelike se priča o tome tko će biti kandidati za osobe godine za 2016. Na njihovim imenima radilo se još od prošlog pečata i ona će uskoro biti objavljena. A koliko je važna sama nominacija svjedočili su nam proteklih godina brojni nominirani kojima se život preko noći promijenio nakon što su vidjeli da se nalaze među 150 ljudi koji su dali svoj doprinos godini ranije. Među kandidatima i ove godine naći će se humanitarci, gospodarstvenici, političari, diplomati, vjerski autoriteti, sportaši, znanstvenici, kulturni djelatnici i brojni drugi uspješni Bosanci i Hercegovci koji žive i rade u BiH.

Ocjenjivački sud i Organizacijski odbor Večernjakovog pečata i ove godine su uvažili rodnu, zemljopisnu, nacionalnu i vjersku raznolikost, vodeći računa da budu predložene osobe iz svih sfera društva. Također, kroz cijelu godinu razgovarano je i predloženo više od tisuću imena koja su mogla ući u završni izbor, stoga je ekipa Večernjakovog pečata dugo i mukotrpno radila kako bi došli do 150 konačnih. Kandidati za Osobu godine mogu biti osobe koje su rođene u BiH; koje rade u BiH, a rođene su izvan ove države; te rođeni u BiH, a uspješni su izvan njenih granica. Osobe godine mogu biti poznate osobe koje daju poseban doprinos BiH. Ono što se prenosi s pečata na pečat je da spektakularan program koji će gledatelje prikovati uz male ekrane, kao i one koji kao publika budu uživali uz događaj uživo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?