Tomislavgrad

Uskoro bolja opskrba električnom energijom

21.04.2016.
u 07:00

Na inicijativu općinskoga načelnika Ivana Vukadina u zgradi Općine Tomislavgrad održan je sastanak s predstavnicima Elektroprivrede HZ HB. Tema sastanka bila je rekonstrukcija niskonaponske mreže u preostalim naseljima na području tomislavgradske općine kako bi se konačno riješilo pitanje osiguranja stabilne distribucije električne energije svim korisnicima.

Uz načelnika Ivana Vukadina, predsjednika Skupštine HBŽ-a, Roberta Bagarića i ministra financija u Vladi HBŽ-a Stipana Šarca, sastanku su nazočili generalni direktor JP EP HZ HB Marinko Gilja, izvršni direktor EP HZ HB za distribuciju Ilija Bakalar te voditelji poslovnica EP HZ HB u Livnu (Josip Čelar) i Tomislavgradu (Ivan Anić). Predstavnici EP HZ HB naglasili su kako su dobro upoznati s problemima u opskrbi el. energijom s kojima se susreću pojedina tomislavgradska naselja i kako su u cilju njihova rješavanja u poslovnim planovima ovoga javnoga poduzeća za razdoblje od 2016. do 2018. konačno našla svoje zasluženo mjesto (od 2012. nisu se rekonstruirale NN mreže ni u jednom naselju).

Posebice je naglašeno pitanje distribucije u Borčanima, Omolju, Seonici i Crvenicama u kojima je niskonaponska mreža u najlošijem stanju i kako je ove godine planirana njezina izmjena, ali i izgradnja nove trafostanice koja bi poboljšala jačinu napona u Crvenicama (Karačići). Natječaj će biti objavljen krajem ovoga mjeseca, a radovi bi trebali biti provedeni ovoga ljeta. Na sastanku je bilo spomena i o VE Mesihovina.

Nedavno je završen natječaj za izgradnju pristupnih cesta, a nakon analize pristiglih prijava i odabira izvođača, naglašeno je kako će ugovor za ove radove biti potpisan upravo u Tomislavgradu. Završetkom sastanka u zgradi Općine okupljeni su se uputili na teren, gdje su se u Borčanima, Seonici i Crvenicama upoznali sa stanjem niskonaponske mreže.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?