Uskok pokrenuo istragu protiv devetorke zbog krijumčarenja ljudi

22.07.2023.
u 09:59

Uskok je pokrenuo istragu protiv devetorice hrvatskih državljana koji se sumnjiče da su na području Borova i drugdje, od početka 2023. do 20. srpnja, ilegalno prebacili iz Srbije u Hrvatsku preko Dunava veći broj stranaca.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska i Uskok su izvijestili da su istragom obuhvaćena devetorica hrvatskih državljana u starosti između 27 i 67 godina.

Tužiteljstvo i policija sumnjaju da su krijumčarsku skupinu predvodili 52-godišnjak i 39-godišnjak koji su u zajedničko djelovanje povezali ostale okrivljenike, a koji su strane državljane prevozili čamcima iz Srbije preko Dunava do dogovorene lokacije u Borovu.

Dodaju da je jedan dio okrivljenika dalje prevozio strance, dok je dio obavljao posao prethodnice radi uočavanja i dojavljivanja mogućih policijskih kontrola.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska navodi da je u sklopu kriminalističkog istraživanja uhićeno osmero osumnjičenika, dok se jedan osumnjičenik od ranije nalazi na izdržavanju kazne. Dodaje kako su uhićenicima pretraženi domovi i vozila te da je pretragom pronađeno više mobitela, SIM kartica i novac.

Sve uhićene osobe su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske, a kaznena prijava podnesena je Uskoku koji je sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predložio određivanje istražnog zatvora protiv sedmorice okrivljenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije