sutra promoviranje

USAID podržava sustav e-proračuna u Federaciji

26.03.2018.
u 16:04

Američka veleposlanica u Bosni i Hercegovini, Maureen Cormack će s ministricom financija Federacije BiH, Jelkom Milićević, promovirat informacijski sustav za upravljanje proračunom takozvani "E-proračun", sutra, 27. ožujka, u 13:00 sati, u konferencijskoj dvorani Hercegovina, u hotelu Holiday.
  
Sustav e-proračuna omogućava svim županijama u FBiH da svoje proračune pripremaju na najsuvremenijoj platformi. Zahvaljujući sustavu, sve županije će automatski biti povezane u procesu planiranja proračuna Ministarstva financija FBiH, što u velikoj mjeri olakšava, ubrzava i standardizira procese pripreme županijskih proračuna. 
  
Pokretanje sustava E-proračuna označava završetak značajne tehničke pomoći koju pružaju USAID-ov Projekat reforme fiskalnog sektora (FAR) i Projekt jačanja državnih institucija i procesa (SGIP). USAID FAR je osigurao softver, hardver i obuku za svih 10 županijskih ministarstva financija i Ministarstvo financija FBiH. Modul procjene financijskog utjecaja USAID-ovog projekta SGIP će pak omogućiti unošenje podataka u realnom vremenu, a koji će biti dostupni javnosti. 
  
Ovom će događaju nazočiti i županijski premijeri i ministri financija koji će s američkom veleposlanicom Cormackom potpisati dokumente o prenosu vlasništva sustava. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije