Agroherc iz Čapljine

Urod breskvi, nektarina, trešanja... u dolini Neretve nikad bolji, očekuje se više od 1500 tona, ali nema berača

01.06.2017.
u 07:00

I dok većina građana traži način kako pobjeći od visokih temperatura, u poduzeću Agroherc Čapljina, kao najvećem proizvođaču voća u ovom dijelu BiH, mogu biti više nego zadovoljni ovogodišnjim urodom voća.

Nitko se ne javlja ove godine

Tu se, prije svega, misli na trešnje, breskve i nektarine pa se očekuje urod više od 1500 tona, a što je nakon nedavnih elementarnih nepogoda odličan rezultat. Nakon proglašenja elementarne nepogode, općinsko je stručno povjerenstvo s internim povjerenstvom Agroherca obišlo nasade voća i grožđa te je procijenjena šteta u iznosu oko tri milijuna KM. U tom se poduzeću nadaju kako će nadležne institucije vlasti, počevši od općine, preko županije, do entiteta, učiniti sve što se može kako bi se prevladalo to teško stanje. Na inicijativu Seljačkog saveza, federalni je ministar poljoprivrede donio odluku o ukidanju tzv. repera koji su jedan od glavnih uvjeta za ostvarivanje poticaja koji će se tako sada omogućiti i stradalnicima u oblasti proizvodnje voća. No, ništa od toga za Agroherc nije problem kao što je, što je sada jako izraženo, nedostatak berača voća na njihovim plantažama. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?