Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ured za razmatranje žalbi BiH odbacio žalbu na tiskanje glasačkih listića

12. kolovoza 2020. u 14:36 0 komentara 47 prikaza

Ured za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine odbacio je žalbu na izbor kompanije koja će tiskati glasačke listiće za ovogodišnje lokalne izbore jer je ona izjavljena od neovlaštenog podnositelja, potvrdila je Feni predsjedavajuća Ureda Željka Klobučar.

Kako je pojasnila, Ured je u najkraćem mogućem roku od četiri dana, nakon što je dostavljen dokaz o obveznoj uplati naknade za pokretanje žalbenog postupka u iznosi od oko 7.000 KM, riješio žalbu grupe ponuđača koju su izjavili na odluku ugovornog tijela Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabavke usluga tiskanja i pakiranja glasačkih listića.

Ovakav zaključak donesen je jer žalbu izjavio punomoćnik kome je punomoć dao samo jedan član grupe ponuđača, dodaje Klobučar, koji je lider u grupi, ali on za izjavljivanje žalbe nije imao punomoć ostalih članova te grupe ponuđača što je u skladu s njihovim ugovorom.

Na sjednici je, dodaje, procesno riješena ta žalba i nije se ulazilo u meritum žalbe jer se za to nisu stekli uvjeti obzirom da je izjavljena od neovlaštene osobe.

- Tu procesnu pretpostavku je mogla utvrditi i Središnje izborno povjerenstvo u roku od pet dana od primitka žalbe što se dogodilo 28. srpnja te donijeti isti zaključak kao i Ured. Oni su to propustili uraditi te smo je mi danas procesno riješili. Naš zaključak je konačan i ovršan i postupak se nastavlja - zaključila je Kobučar.

Podnositelj žalbe je grupa ponuđača i to Atlantik iz Banje Luke, te kompanije Igepa bh i Farma prom iz Sarajeva.

Prema okvirnom sporazumu, posao tiskanja glasačkih listića, vrijedan 805.528 KM sa PDV-om, dodijeljen je tvrtki Unioninvestplastika Sarajevo.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.