nakon pritužbi

Ured disciplinskog tužitelja otvorio predmet protiv Salihovića

Goran Salihović
09.08.2016.
u 20:05

Ured glavnog disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća otvorio je predmet protiv glavnog državnog tužitelja Gorana Salihovića, potvrđeno je za N1.

Kako im je rečeno iz Ureda glavnog disciplinskog tužiteljja VSTV BiH, primjenom člana 70. stav 2. Zakona o VSTV, Ured disciplinskog tužitelja VSTV je registrirao predmet protiv glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gorana Salihovića.

"Navedeni predmet Ureda je registriran po službenoj dužnosti u skladu s nadležnošću Ureda iz člana 64. stav 2. Zakona o VSTV BiH, a na osnovu medijskih objava u kojima su izneseni navodi o mogućoj povredi dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Gorana Salihovića", kazali su za N1 u ovoj instituciji.

Kako im je potvrđeno, Ured će u skladu sa članom 66. Zakona o VSTV BIH poduzeti potrebne radnje kako bi se ispitali navodi povrede dužnosti imenovanog nositelja pravosudne funkcije te napomenuli da je obveza Ureda da u skladu sa članom 70. stav 1. Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH postupa u skladu s načelom povjerljivosti do donošenja odluke u navedenom predmetu.

"U odnosu na druge pritužbe na povrede dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, zaprimljene od strane UDT-a u razdoblju od 01. 02. 2013. godine do 31. 12. 2015. godine, UDT može potvrditi da je u navedenom razdoblju zaprimio šest pritužbi različitih podnositelja, s različitim navodima povrede dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH od kojih su, nakon ispitivanja navoda pritužbi, u četiri predmeta donesene odluke kojima su pritužbe odbačene, o čemu su podnositelji pritužbi i obaviješteni. U radu su dva predmeta po preostalim navedenim pritužbama", priopćeno je iz ove institucije.

Podsjetimo, portal Žurnal objavio je nedavno navodne transkripte razgovora između između novinara Mate Đakovića i Milorada Dodika u kojem se spominje glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, te ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso i direktor SIPA-e Perice Stanića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije