Večeras se u Mostaru igra uzvratna utakmica prvoga pretkola Lige prvaka: Zrinjski - Urartu (20 sati)

Urartu protiv Zrinjskog čekaju dva kruga pakla - vrućina od 40 stupnjeva i vatreni navijači

18.07.2023.
u 13:45

Zrinjski će večeras od 20 sati igrati uzvratni susret 1. pretkola Lige prvaka. Mostarci dočekuju armenski Urartu, a nakon pobjede u gostima prije tjedan dana od 0:1 u prvoj utakmici, nadaju se proći prvu prepreku u elitnome nogometnom natjecanju.

Vjerujemo u sebe

Za Mostarce će to biti nova velika utakmica, utakmica koja može odrediti daljnje ambicije ovoga kluba u Europi. Ako u Zrinjskom prođu prvu prepreku, sve ostalo nekako postaje malo lakše. Na redovitom druženju s medijima pred utakmicu našli su se trener Krunoslav Rendulić i kapetan Nemanja Bilbija. U taboru Plemića jasno vide što ih danas očekuje. - Ništa nije gotovo - rezultat je otvoren. Mi imamo blagu prednost, to je jasno, ali je prva utakmica pokazala kako je Urartu dobra momčad koja ima puno dobrih pojedinaca. Završili su ispred Pyunika, koji je prošle sezone igrao Konferencijsku ligu i uzeo 5-6 bodova, tako da sve to pokazuje kako je riječ o iznimno ozbiljnoj momčadi i kako nas očekuju zahtjevni udarci. Takva je bila i prva. Vjerujemo u sebe, vjerujemo da imamo veću kvalitetu i jasno je da je naš cilj na utakmici pobjeda i prolazak dalje - konkretan je bio trener Rendulić.

U Zrinjskom imaju i nekih kadrovskih problema. Uz ranije ozlijeđene Jakovljevića, Magdića i Jukića, struka će teško računati na Malekinušića. On je također upitan za utakmicu, a riječ je o igraču koji je počeo prošli susret. Još više će biti oslabljen Urartu jer je odlični veznjak Ugochukwu Iwu napravio transfer u Rubin Kazan. - Teško da će Malekinušić konkurirati za utakmicu. Svi ostali su zdravi. Bit će promjena. Vidjet ćemo još kakva će biti situacija na posljednjem treningu - dodao je Rendulić.

Urartu je iskusna momčad koja teži nadigravanju, to je opasan protivnik koji može Zrinjskom napraviti puno problema. U taboru Plemića sigurni su u svoju kvalitetu, ali to ne znači kako nisu svjesni opasnosti koje nosi večerašnja utakmica.

- To je momčad koja teži igri i nadigravanju. Jednostavno, kod nje nema panike. Točno zna što radi. Iznimno je organizirana. Puno je dobrih pojedinaca. Mogu biti opasni. Za nas je olakšavajuće to što im se Sanogo ozlijedio. To je opcija manje za njih u napadu. Moramo se fokusirati na sebe. Rezultat nije baš povoljan za njih. Oni će doći s napadačkim ambicijama. Ne vjerujem da će srljati i ići grlom u jagode, ali da će biti napadački orijentirani, to da - dodao je Rendulić.

Zrinjski je prošli put iskoristio bolju igru u prekidima te je tako i došao do gola. Renduliću je malo zasmetala konstatacija protivničkog trenera kako Mostarci imaju fizički spremniju i višu momčad. Rendulić tvrdi kako u odnosu na njih, prije svega, imaju veću kvalitetu. - Naša najveća prednost je činjenica da smo kvalitetnija momčad. Činjenica je da smo pogodili iz prekida u prvom susretu, ali oni imaju još otprije taj problem u svojoj igri. Istina je i da smo mi momčad u fazi stvaranja. Trebat će nam vremena da stvari sjednu na svoje mjesto. Na dobrom smo putu. Matej Senić jedan je od onih igrača koji je pokazao što može biti vodilja ostalima. Prošle sezone bio je četvrti stoper. On je jedan od igrača koji zaslužuju pohvale za rad tijekom ovih mjeseci. I to je putokaz kako isplivati iz naizgled neobećavajuće situacije. Svojim radom dočekao je priliku - dodao je Rendulić.

Svaki put kada Zrinjski igra ljetne europske utakmice spominje se famozna mostarska vrućina, kao da je to nešto zbog čega će se protivnička momčad sama odmah predati... Nitko pritom ne uzima u obzir kako igrači Zrinjskog cijelo vrijeme pred utakmicu moraju trenirati u tim uvjetima, za razliku od protivnika koji tu dođe na nekoliko dana. - Mnogima je ovdje teško igrati, momčad Legije, recimo, to ovdje nije očekivala. I nama je teško kao i drugima, ali možda se malo bolje prilagodimo jer tu živimo i u tim uvjetima treniramo - kazao je kapetan momčadi Nemanja Biblija.

- Jedva čekamo utakmicu. Znamo kakvo je europsko ozračje na našem stadionu. Zahvaljujući pobjedi u Armeniji stekli smo dodatno samopouzdanje i jedva čekamo utakmicu. Najvažniji susret sezone bio je prvi i za njih i za nas. Imaju dobre pojedince. Dvojica defenzivaca dobra su i smirena. Moramo biti oprezni i pokušati što prije postići pogodak. Jako je važno proći prvu prepreku. Ako bude i minimalna prilika za grupnu fazu nekog natjecanja, mi ćemo je iskoristiti - dodao je kapetan Plemića.

Svi u bijelome

Navijačima Zrinjskog sugerirano je kako bi bilo lijepo da večeras dođu odjeveni u bijelo. Mnogima od njih ne bi trebao biti problem ispoštovati takav "dress code". Veliku zahvalnost prema navijačima istaknuo je i najbolji igrač Zrinjskog. - Kad smo izišli na zagrijavanje u Armeniji i vidjeli naše navijače, srce nam je bilo puno. Jedva čekamo utakmicu - zaključio je Bilbija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije