ZZO HNŽ

Upitna mogućnost povećanja kvalitete zdravstvene zaštite u HNŽ

ZZO HNZ
15.06.2016.
u 16:24

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije na današnjoj sjednici u Mostaru, pored ostaloga, usvojilo je Strateški plan Zavoda za razdoblje 2017.-2020. godina, Dokument okvirnog proračuna 2016.-2019. godina te je prihvaćeno Izvješće o radu Zavoda 2012. - 2016. godina, priopćeno je iz ZZO-a.

Razmatrajući Strateški plan Zavoda članovi Vijeća su kazali kako je Zavod dobro prepoznao svoje snage i slabosti te prilike i prijetnje na koje bi dnevna politika i šira društvena zajednica trebale usmjeriti veću pozornost poradi očuvanja stabilnosti zdravstvenog sustava HNŽ-a.

Izrada i usvajanje Dokumenta okvirnog proračuna zakonska je obveza, a njegov sadržaj utemeljen je na realnim procjenama i informacijama dostupnim Zavodu. Projekcija rasta prihoda iskazana u Dokumentu za razdoblje 2016.-2019. godine pokazuje kako, u naredne tri godine, nema realnih makroekonomskih pokazatelja koji upućuju na mogućnost značajnijeg povećanja prihoda Zavoda, što dovodi u pitanje i mogućnost povećane kvalitete zdravstvene zaštite.

Raspravljajući o ovoj temi, članovi Vijeća još jednom, su potvrdili ranije stajalište kako se pitanjem zdravstva mora baviti šira društvena zajednica jer Zavod, bez potpore ostalih sudionika zdravstvenog sustava, ne može napraviti značajnije promjene.

Pored navedenih dokumenta Upravno vijeće je razmatralo i prihvatilo Izvješće o radu Zavoda 2012.-2016. godine u kojemu su sadržane sve poslovne aktivnosti i aktivnosti na realiziranju projekata koje je Zavod proveo u posljednje četiri godine. Ovo Izvješće bit će dostupno osnivačima Zavoda i široj društvenoj zajednici, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?