oprez

Upaljen crveni meteoalarm: Upozorenje za Mostar, Livno, Trebinje, Foču i Višegrad

vjetar
Reuters
05.02.2020.
u 10:10

Crveni meteoalarm zbog orkanskih vjetrova do 100 kilometara na sat upaljen je za područje Foče, Livna, Mostara Trebinja i Višegrada.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežito oblačno vrijeme sa snijegom i kišom u Bosni. Snijeg ili susnježica su mogući i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine.

Poslije podne ili u večernjim satima oborine postepeno prestaju. Vjetar umjeren do jak s olujnim udarima sjeverni. Na području Hercegovine, zapadne i istočne Bosne povremeno su mogući i orkanski ( više od 90 km/h ) udari vjetra. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 1 do 7, a dnevna od -1 do 6, na jugu od 6 do 11 °C.

Crveni meteoalarm zbog orkanskih vjetrova do 100 kilometara na sat upaljen je za područje Foče, Livna, Mostara Trebinja i Višegrada.

Za područje Sarajeva i Bihaća je zbog udara vjetra upaljen narandžasti meteoalarm, dok je žuti meteoalarm upaljen za područja Banja Luke i Prijedora, prenosi Faktor. 

Meteorolozi upozoravaju da se upozorenja shvate krajnje ozbiljno.

Crveni meteoalarm označava izuzetno opasne vremenske prilike. Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život, priopćeno je iz FHMZ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?