upozorenje građanima

Upaljen alarm za BiH zbog niskih temperatura

hladnoca
Reuters/PIXSELL
19.12.2018.
u 12:26

Zbog ekstremno niske temperature u BiH izdano je upozorenje građanima. Upaljen je žuti meteoalarm koji upozorava na potencijalno opasno vrijeme upaljen je u gotovo cijeloj državi.

Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate provoditi aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.

Narandžasto upozorenje na snazi je na području Višegrada gdje se očekuju temperature od -9 do -12 stupnjeva Celzijusa.

Za ostala područja na snazi je žuti meteoalarm. Na području Banja Luke, Bihaća, Foče, Livna, Mostara, Prijedora, Sarajeva i Tuzle žuti alarm prognozira nisku temperaturu od oko -8 stupnjeva.

Temperature zraka izmjerene jutros u 07.00 sati: Drvar i Livno -15 stupnjeva Celzijusa, Bjelašnica i Sanski Most -9, Banja Luka -8, Bihać, Ivan-sedlo, Jajce i Prijedor -7, Bugojno, Doboj, Široki Brijeg i Sokolac -6, Tuzla i Zenica -5, Sarajevo Bjelave -4, Bijeljina -3, Brčko, Gradačac, Srebrenica i Stolac -2, Zvornik -1, Mostar i Trebinje 2 i Neum 3 stupnja. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije