prirodni lijek

Upala mjehura: Spasonosni prirodni antibiotik koji uvijek pomaže

Getty Images
11.10.2018.
u 20:30

Tko god je imao upalu mjehura, zna koliko ona bolna i uporna može biti. Prisutan je osjećaj kao da morate mokriti iako to nikako ne uspijevate, probadajuća bol i pritisak. I nakon što se uspijete pomokriti osjećaj je izrazito bolan. No neki prirodni antibiotici mogu učinkovito pomoći kod upale mjehura, piše Zadovoljna.hr. 

Za infekcije urinarnog trakta, odnosno upalu mjehura u 90 posto slučajeva krivcem se smatra uropatogena bakterija E. coli. No kako biste je se riješili na prirodan način, donosimo vam jedan od najpopularnijih prirodnih antibiotika, koji bi već nakon prve kure trebao ukloniti taj neugodni problem. Iako se mnoge bakterije ponekad znaju vratiti poput bumeranga, neki prirodni lijekovi mogli bi to spriječiti. 

Kada se udruže četiri prirodna sastojka, svaki sa svojim blagotvornim djelovanjem, dobivamo moćni lijek, koji provjereno pomaže i onima koji su se godinama uporno borili protiv bakterije E. coli.

RECEPT ZA PRIRODNI ANTIBIOTIK PROTIV UPALE MJEHURA

Pomiješani u pravom omjeru, korijen peršina, limun, med i maslinovo ulje svojim će moćnim antibiotskim i antivirusnim djelovanjem ukloniti dosadnu bakteriju. 

Potrebni sastojci: 
250 g korijena peršina
250 g limuna s korom
250 g meda (po mogućnosti od kadulje) 
2 dl maslinova ulja

Priprema
Korijen peršina i limun s korom treba sitno nasjeckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje, smiksati u blenderu.

Dobit ćete kašastu masu koju treba čuvati u hladnjaku. Svako jutro treba uzimati jednu jušnu žlicu.

Nakon što potrošite cijelu napravljenu količinu, bakterije više ne bi trebalo biti.

Napomena: Med bi bilo dobro nabaviti kod provjerenog pčelara, limun bi svakako trebao biti domaći neprskani. Ako limun ipak kupite u trgovini, stavite ga da odstoji u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Nakon toga ga dobro isperite. Korijen peršina također je potrebno dobro oprati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?