Značajno priznanje

UniCredit proglašen Globalnom bankom godine po izboru magazina The Banker

01.12.2023.
u 12:50

UniCredit je proglašen ‘’Globalnom bankom godine” za 2023. godinu na godišnjoj ceremoniji dodjele nagrada financijskim institucijama, prestižnog magazina The Banker. Osim nagrade na globalnom nivou, UniCredit je ponio i titulu “Banka godine u zapadnoj Europi” te Banka godine u Italiji i Bugarskoj za 2023. godinu. 

Nagrada Banka godine smatra se jednim od vodećih standarda za bankarsku izvrsnost, ocjenjujući vodeće svjetske financijske institucije, na temelju njihove sposobnosti da ostvare povrate, steknu stratešku prednost i opslužuju svoja tržišta.

Magazin The Banker kao dio Financial Times Grupe, od svog osnivanja 1926. godine, obrađuje ekonomske i financijske teme na globalnom nivou te ima reputaciju medija koji izvještava opsežno i objektivno.  

Komentirajući izuzetne rezultate UniCredita, urednica Joy Macknight izjavila je:

„UniCredit je impresivna priča o transformaciji, ostvarivši više od 200% povećanja profita tijekom godine, smanjujući troškove i postižući najbolje rezultate ikada, već u prvom kvartalu 2023. godine. UniCredit je na dobrom putu da ispuni svoj strateški plan „UniCredit Unlocked“ za period 2022.-2024., koji premašuje dosadašnje ambicije. Nakon značajnih ulaganja u digitalne procese i podatke, banka je u drugoj fazi svoje industrijske transformacije. Pored rekonstrukcije svoje IT arhitekture kroz API i cloud infrastrukturu, UniCredit ulaže u digitalizaciju svih svojih procesa kako bi se poboljšalo iskustvo zaposlenih. Posvećenost UniCredita ESG temama je ispred ostalih u branši, s posebnim naporima koje ulaže kako bi ojačao svoj fokus ka socijalnim pitanjima. Značajna partnerstva koja je UniCredit ostvario sa Allianzom i Azimutom, pokazuju posvećenost banke u pogledu pružanja odlične usluge i ponude za klijente.” 

Tijekom posljednje dvije godine, od lansiranja svog strateškog plana UniCredit Unlocked, UniCredit je neumorno radio na svojoj kulturnoj i industrijskoj transformaciji, pojednostavljivanju svojih sistema, povećavajući svoje digitalne i informacijske mogućnosti te ugrađujući ESG principe u sve što radi – kako bi postala suštinski bolja i jača banka za zajednice kojima služi.

Andrea Orcel, izvršni direktor Grupe i UniCredita u Italiji, izjavio je: „Izuzetno smo ponosni na ova dostignuća, koja pokazuju zajedničku snagu naših 13 banaka širom Europe i posvećenost da klijent uvijek bude u središtu svega što radimo. Sve su to, naravno, omogućile naše kolegice i kolege koje su se ujedinile i stoje iza naše strategije i kulture izvrsnosti koju njegujemo u našoj banci. Nastavljamo podizati ljestvicu u ime naših klijenata i zajednica, koračajući na našem putu banke za europsku budućnost”.

Ranije ove godine, UniCredit je također proglašen za najbolju banku za inovacije u digitalnom bankarstvu u zapadnoj Europi i najbolju banku za plaćanja od strane magazina The Banker u okviru programa nagrada za inovacije u digitalnom i transakcijskom bankarstvu.

Sve ove nagrade značajno su priznanje UniCreditove tekuće transformacije, što je potvrdila i ovogodišnja Euromoney nagrada za izvrsnost, kada je banka proglašena za Najbolju banku u Centralnoj i istočnoj Europi, Najbolju banku i Najbolju investicijsku banku u Italiji te u ostale četiri zemlje u kojima je banka prisutna među kojima je i titula najbolje banke u Bosni i Hercegovini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije