Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

UniCredit Bank proglašena najboljom bankom u BiH po izboru CFI žurnala

Analizirajući poslovanje banke u protekloj godini, kao i kontinuitet uspješnih rezultata iz godine uz godinu, te posvećenost zadovoljstvu klijenata i ukupnu dobrobit zajednice i njenih zaposlenika, stručni žiri je ocijenio da UniCredit Bank zauzima lidersku poziciju u Bosni i Hercegovini
24. prosinca 2021. u 11:37 0 komentara 65 prikaza

UniCredit Bank d.d. Mostar još jednom nagradom potvrdila je svoju izvrsnost, te titulu najbolje banke u Bosni i Hercegovini. Po izboru stručnog žirija CFI žurnala (Capital Finance International journal), UniCredit Bank je proglašena najboljom bankom u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu.

Analizirajući poslovanje banke u protekloj godini, kao i kontinuitet uspješnih rezultata iz godine uz godinu, te posvećenost zadovoljstvu klijenata i ukupnu dobrobit zajednice i njenih zaposlenika, stručni žiri je ocijenio da UniCredit Bank zauzima lidersku poziciju u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz UniCredit Bank.

U ocjeni žirija posebno je zapažena aktivnost UniCredit Grupe kao veoma aktivnog europskog zagovarača ESG tema, te je istaknuto da UniCredit Bank predvodi Bosnu i Hercegovinu na putu usklađivanja na ovom veoma važnom polju.

„U periodu kada svi sumiramo naše poslovne rezultate, dodatnu potvrdu daju ovakva priznanja. Nagrade su svakako i podstrek da zajedno, na pravi način postignemo nove uspjehe. Istinski se zahvaljujem našem predanom timu bez kojeg ovo priznanje ne bi bilo moguće. Ostajemo posvećeni našim cijenjenim klijentima, koji će i dalje biti u centru svih naših aktivnosti”, izjavila je ovom prilikom Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d.

Podsjećamo, rad i izvrsnost UniCredit Bank su tokom godine prepoznali i nagradili renomirani svjetski finansijski časopisi poput Global Finance, Euromoney i The Banker.

O UniCredit Bank
S ukupnom aktivom od 6,336 milijuna KM i kapitalom od 960,9 milijuna KM, Banka upravlja mrežom od 70 poslovnica i pokriva cijeli teritorij Bosne i Hercegovine, zbog čega je UniCredit Bank dostupna svakom klijentu u svakom većem gradu i mjestu BiH. (podaci sa 30.06.2021.)

O UniCredit Grupi
UniCredit je snažna paneuropska grupa s jednostavnim modelom komercijalnog bankarstva i potpuno integriranim Korporativnim i investicijskim bankarstvom, koja svojoj širokoj franšizi klijenata nudi jedinstveno poslovanje putem prodajne mreže u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Europi.

UniCredit nudi lokalnu stručnost, kao i međunarodni doseg i prati i podupire svoje klijente širom svijeta, pružajući klijentima pristup vodećim bankama na svojih 13 tržišta kao i u drugih 16 svjetskih država. UniCredit europska mreža banaka posluje u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, i Sloveniji.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.