Željka Mihaljević

UNDP donirao opremu vrijednu 26.000 KM

11.05.2016.
u 08:00

U okviru projekta “Primjena koncepta ljudske sigurnosti u cilju stabilizacije zajednica u Hercegbosanskoj županiji (HBŽ)” predstavnici UNDP-a uručili su informatičku i uredsku opremu Županijskom i općinskim zavodima zapošljavanja na području HBŽ-a.

Uredska oprema

Projekt podržava UN-ov Fond za ljudsku sigurnost, a provode ga UNDP, UNHCR, UNICEF i IOM uz partnerstvo Vlade Hercegbosanske županije, svih šest općina, Crvenog križa, centara za socijalnu skrb i lokalnih organizacija civilnog društva.

Ukupna vrijednost dodijeljene opreme je oko 26.000 konvertibilnih maraka, a sastoji se od četrnaest računala, sedam multifunkcionalnih uređaja te sedam velikih i sedam malih oglasnih ploča.

Ravnatelj Zavoda za zapošljavanje Hercegbosanske županije Ante Omazić zahvalio je donatorima na pomoći te dodao:

“Ova oprema je sigurno jedan dobar dio tehnike koji će nam poslužiti u svim našim aktivnostima, posebice kada je riječ o računalnoj opremi u koju ćemo unijeti sve naše podatke do konca godine.”

“Uz ovu vrijednu donaciju, UNDP je sudjelovao i u izradi nove internetske-stranice Zavoda koja će pružati puno više informacija i nezaposlenima i poslodavcima”, kazao je Vahidin Ogrešević, šef Regionalnog ureda UNDP-a Bihać:

“Nudi pregled sadržaja na bilo kojem uređaju, bilo koje generacije, bilo kojeg tipa, i naravno, s tehničke strane internetska-stranica je usklađena i s postojećim, odnosno novim bazama podataka koje Županijski zavod za zapošljavanje redovito održava.”

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić također je nazočio dodjeli informatičke i uredske opreme te zahvalio UN-ovim agencijama na dobroj suradnji.

“Mnogi dolaze na ove prostore, puno obećavaju, ali ta se priča obično završi na obećanjima. Zahvaljujem UNDP-u na konkretnosti i na tome što ono što obećaju vrlo brzo i realiziraju”, istaknuo je, među ostalim, premijer Draško Dalić.

Evidentičari osoba

Kazao je i to kako od zavoda za zapošljavanje očekuje da ne budu samo puki evidentičari osoba koje se vode kao nezaposlene, odnosno zaposlene, te da opremu koriste kako bi prezentirali sve programe za zapošljavanje koji postoje u Federaciji i Bosni i Hercegovini te ih približe mladim ljudima i svima onima kojima su potrebni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije