mostar

Unatoč kaznama, ne žele plaćati parking

parking
14.01.2015.
u 09:36

Građani smatraju da Gradsko vijeće treba potvrditi odluku o parkiranju, a direktor Mostar parkinga kaže kako rade legalno i da su registrirani na sudu

Još uvijek, i nakon godinu i pol dana od kada su započeli s radom, traje trakavica oko poduzeća Mostar parking i nemogućnosti naplate parkiranja. Kako nam je kazao Mladen Knezović, direktor ovog poduzeća, poduzeće je mjerodavno i ovlašteno vršiti naplatu parkiranja na području Mostara, a ovlasti su, kako kaže, dobili od Gradskog vijeća. - Mi smo se davno registrirali, imamo ID broj. Ne bi bili u sudskom registru da smo ilegalni, kazao je Knezović dodavši kako su pravni subjekt postali još 2008. Po pitanju naplate parkiranja, Knezović je kazao kako vozači postupaju prema prometnom znaku obveze koji je postavljen na svakom njihovom parkiralištu.- Ako se parkira duže od pet minuta, nanosi nama štetu, a ponaša se i devijantno što treba prekršajno sankcionirati, kazao je Knezović dodavši kako postoje i sankcije te mjere po zakonu o prekršaju. Kazao nam je i da kontrolori Mostar parkinga vrše kontrolu parkiranja te fotografiraju automobile koji se neovlašteno zadržavaju na parkiralištu. - Kaznu ne propisuje Mostar parking nego zakon u kojem stoji da je za nepostupanje po prometnom znaku kazna 40 KM, kazao je Knezović. Dodao je, također, kako se prekršajni postupak može pokrenuti prekršajnim nalogom ili podnošenjem zahtjeva sudu. - Mi imamo slike, imamo bazu podataka, znači sve argumente. Imamo naloge već godinu dana. Tisuću brojeva naloga, kazao je Knezović dodavši kako nesporazume i sporove imaju s Agencijom za izdavanje identifikacijskih dokumenta BiH (IDEEA) te su ih tužili. On smatra da su nalozi najbolje rješenje jer, kako kaže, smatra da bi se sudovi zatrpali s prijavama od Mostar parkinga, a isto tako to bi značilo dodatno opterećenje i zakrčenost njihove administrativne službe.Ovih dana došla je vijest iz Mostar parkinga, kako prenose mediji, da će kontrolori ovog poduzeća, koji su svakodnevno na terenu, ako uoče da na parkiranom automobilu nema parkirališne karte, te ako provjerom utvrde da usluga nije plaćena ni SMS porukom, dati vozačima opomenu u vidu dnevne karte koja iznosi 20 KM, a koju je vozač dužan u roku od osam dana uplatiti na ime ovog poduzeća. - Vlasniku, u ovom slučaju Gradu, nije u cilju samo naplatu vršiti. Želi se riješiti promet u mirovanju, podignuti prometna kultura te se imati gdje parkirati, a za pristojnu cijenu, kazao je Knezović.Ovo poduzeće ima i pauk vozila koja bi mogla ukloniti vozila koja su “nepropisno” parkirana, ali kako kaže Knezović oni mogu samo odraditi “tehnički” dio posla, odnosno mogu postupati samo prema prekršajnom nalogu koji izdaje MUP. Unatoč svemu tome, neki građani i dalje odbijaju plaćati parkiranje u gradu na Neretvi jer smatraju da se o cijenama treba očitovati i Gradsko vijeće Grada Mostara, a koje je pak raspušteno prije dvije i pol godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?