Odžak

Unapređeno okruženje za razvoj tipičnih proizvoda

26.10.2016.
u 10:00

Treći sastanak Upravnog odbora projekta koji nosi naziv “Partnerstvo za učinkovitiju implementaciju lokalnog ekonomskog razvoja u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini” održan je  nedavno u Odžaku.

Na sastanku održanome u odžačkome hotelu Euro razmatrana je i usvojena informacija o dostignutom stupnju realizacije, ostvarenim rezultatima, provedenim eksternim evaluacijama i monitoringu projekta: treći dinamički plan aktivnosti do kraja provedbe projekta.

Razvoj partnerstva

Projekt “Partnerstvo za učinkovitiju implementaciju lokalnog ekonomskog razvoja u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini” uspješno se provodi i u cijelosti je u skladu s planiranim projektnim aktivnostima.

Osigurao je postizanje očekivanih rezultata i svrhe. Pokazao se i kao učinkovit model unapređenja okruženja za razvoj tipičnih proizvoda i poboljšanja položaja i statusa malih i srednjih poduzeća u sjeveroistočnoj BiH, rečeno je na sastanku u Odžaku.

- Treba nastaviti razgovore i raditi zajedno s onima koji donose odluke: Vladom Tuzlanske županije (Ministarstvom razvoja i poduzetništva), ciljnim općinama te drugim akterima, kako bi se nastavilo s primjenom preporuka, unapređivanjem i primjenjivanjem nedostajućih procedura ili mjera bitnih za poboljšanje poslovnog okruženja, zaključeno je tijekom sastanka.

NBR Modriča

Projekt “Partnerstvo za učinkovitiju implementaciju lokalnog ekonomskog razvoja u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini” značajno je doprinio daljnjem razvoju partnerstva u sjeveroistočnoj BiH i na taj način osigurao učinkovitiju implementaciju LER-a kao ključnog čimbenika za rad i razvoj biznisa, zapošljavanje te aktiviranje i ostalih lokalnih potencijala, tvrdi Sarvan, izvršni direktor NBR Modriča, jednog od najaktivnijih, ali i prvih neovisnih ureda za razvoj sa sjedištem u Gradačcu i Modriči. Udruženje uporno i ustrajno radi na zagovaranju u BiH boljeg poslovnog okruženja. A koliko NVO sektor može biti utjecajan upravo su pokazali iz NBR-a, jer su uspjeli zaposliti oko 700 djelatnika. Izgradili su model uspostave poslovnih inkubatora u kojima se generiraju novi proizvodni programi, tehnologije, obrti, zadruge i nova radna mjesta.

NBR Modriča u svom vlasništvu posjeduje 6 objekata od čega je 1760 m2 adaptirano, a 3 objekta trebalo bi adaptirati za rad malih i srednjih poduzeća/ zadruga. Objekti i prostori koriste se za inkubiranje 9 biznisa s 215 zaposlenika, ali i za rad NBR-a.

Na taj način NBR je smanjio troškove poslovanja, a osigurava i vlastiti prihod od korisnika Inkubatora. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?