Žepče domaćin prvog sastanka

Unapređenje ekonomskih razvoja

02.08.2017.
u 09:00

Vodeći partner Razvojna agencija Žepče s partnerima Unijom poslodavaca Crne Gore i Općinama Stari Jankovci i Tovarnik iz Hrvatske održala je prvi radni sastanak u okviru projekta “CompetenceNET”. RAŽ je bila domaćin prvog radnog sastanka svih partnera na projektu “CompetenceNET” koji je s provedbom počeo u lipnju 2017. godine.

Oformljen Upravni odbor

Projekt se provodi u okviru programa INTERREG IPA CBC Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. – 2020. Tema prvog radnog sastanka je bila razrada detaljnog plana provedbe aktivnosti kao i dogovor oko podjele zaduženja između članova projektnog tima. Na sastanku je oformljen Upravni odbor projekta kojeg čini po jedan predstavnik partnerskih organizacija iz sva ke države. Naglašena je važnost provedbe projekta u područjima u kojima je sveprisutniji odlazak mladih ljudi i pad poduzetničkih inicijativa. Centri za razvoj poslovnih kompetencija u Žepču, Podgorici, Starim Jankovcima i Tovarniku bit će jedinstveni po svom identitetu, idejama, inovacijama i timskom radu koji će osigurati visoku kvalitetu poslovanja i djelovanja prema korisnicima usluga, malim i srednjim poduzećima i početnicima u biznisu. Prezentirani su primjeri dobre prakse iz centara za razvoj kompetencija i inovativnosti iz okruženja s kojima će se uspostaviti poslovna suradnja u budućem razdoblju, a planirana je i suradnja sa sveučilištima i naučnim institucijama iz BiH, Hrvatske i Crne Gore. Na sastanku su, osim članova projektnog tima, bili prisutni i načelnik Općine Žepče Mato Zovko, načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević i direktorica RAŽ-a Branka Janko. Načelnik Starih Jankovaca Dragan Sudarević kazao je:“ U ovom projektu zajednički tim iz tri države će raditi na ostvarenju napretka u svim područjima kojih se projekt dotiče, uključujući lokalnu zajednicu, nezaposlene mlade ljude željne učenja i znanja i sve ostale koji će biti izravno i neizravno uključeni u ovaj projekt.

Cilj projekta

Općinski načelnik Mato Zovko je izjavio: “Prekogranična suradnja triju država pokazala se jako dobrom u području jačanja gospodarstva, društvenog i teritorijalnog razvoja. Naša suradnja kroz odobreni projekt ojačat će naše lokalne zajednice i donijeti primjere dobrih praksi koji su nam itekako potrebni. Očekujem da će općina Žepče opravdati ulogu vodećeg partnera i potvrditi svoju lidersku poziciju kao općina s BFC certifikatom”.

Projekt se provodi u okviru programa INTERREG IPA CBC Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. – 2020. Trajanje projekta je 30 mjeseci, a ukupan proračun je 670.619,24 eura, od čega EU financira 85%, 15% sufinanciraju partneri. Cilj projekta je unaprijediti i održivi ekonomski razvoj u ZDŽ (BiH), Vukovarsko-srijemskoj županiji (RH) i Podgorici (CG) primjenom inovativnih modela i pristupa u jačanju konkurentnosti MSP-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?