I Hrvati u BiH izabrali kao i Hrvati u RH

Umorni glasači u Mostaru sretni zbog pobjede Kolinde Grabar Kitarović

izbori
Foto: Goran Sudar/Vecernji.ba
1/10
12.01.2015.
u 00:50

A unatoč tome što je u većem dijelu BiH hladno, i što se nakon kiše i snijega tek sad počelo razvedravati, u mjestima s većinskim hrvatskim stanovništvom traje proslava pobjede Kolinde Grabar Kitarović

Riječima je teško opisati oduševljenje umornih birača na izbornom mjestu u Mostaru nakon što je potvrđeno da je nova predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. - Nije mi žao do ujutro čekati kada je Kolinda pobijedila - govori nam Albina Tomić rođena Makaranka udana za Posušaka, a koja živi u Livnu.
Umorni i iscrpljeni građani u velikoj većini došli su podržati Kolindu Grabar Kitarović. Vlado Tabak također je presretan. - Ostajemo ovdje ako treba cijelu noć i slavimo pobjedu naše predsjednice, ali je sramota da u Hercegovini imamo samo malo školu za glasovanje - govori nam Tabak.  
Sugovornici tvrde da je, nakon Franje Tuđmana i vala jedinstva  iz devedesetih, vrijeme bilo da ponovno pobjedi "Zajedništvo Hrvata".  - Prezadovoljna sam, sa djecom sam ovdje i muž i ja, i koliko god smo umorni, sretni smo jer imamo novu predsjednicu - kaže nam Angela Mandić iz Širokog Brijega.

Liječnica Hitne pomoći u izjavi za Večernji list kaže kako su imali oko 50 intervencija. - Ljudima je dolazilo slabo, nisu mogli više čekati, mnogi su bili gladni. Odradili smo oko 50 intervencija i mogu reći da nije nikome ništa ozbiljnije - govori nam liječnica. Ipak, kada su izbori u pitanju Hrvati u BiH to rijetko propuštaju. Premda ih velika većina nije mogla izvršiti svoju građansku dužnost jer je fizički bilo nemoguće to napraviti, mnogi su podržali izborni ciklus i dali svoj doprinos u izborima za predsjednika Hrvatske.
- Čekam već pet sati. Čuo sam za rezultate i to je bilo očekivano zbog izjava i poteza Milanovićeve Vlade. Od predsjednice očekujem da ispuni obećanja vezana za Hrvate u BiH - govori za Vecernji.ba Blago Marić iz Mostara. A unatoč tome što je u većem dijelu BiH hladno, i što se nakon kiše i snijega tek sad počelo razvedravati, u mjestima s većinskim hrvatskim stanovništvom traje proslava pobjede Kolinde Grabar Kitarović uz vatromet i pjesmu. Ona je četvrti predsjednik u suvremenoj Hrvatskoj i prva žena na čelu Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?