Dan općine Kreševo

Uloženo 250 tisuća KM u infrastrukturu

16.08.2017.
u 07:00

Nizom različitih sadržaja, u Kreševu je obilježen Dan općine.

Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća o projektima kojima je Kreševo nastavilo ranije trasiran put ulaganja u gospodarski razvoj, ali i infrastrukturu, govorio je Renato Pejak, načelnik Kreševa.

Izgradnju regionalne prometnice kojom su Kreševo i gospodarska zona Resnik povezani s autocestom u Lepenici u susjednom Kiseljaku, ocijenjen je najznačajnijim u proteklih godinu dana.

“Realiziranjem ovog projekta Kreševo više nije prometno izolirano, a projekt je od izuzetnog značaja i za naše gospodarstvenike. Ulaganja u gospodarstvo i dalje su prioritet općinskih vlasti. Tako smo u proteklih godinu dana, s ciljem privlačenja investitora i otvaranja novih radnih mjesta, uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta FBiH, uložili 250 tisuća KM u izgradnju infrastrukture u Poslovnoj zoni Resnik”, istaknuo je načelnik ove općine Pejak koji je kazao kako je u Kreševu sada 1252 zaposlenih, 37 više u odnosu na isto razdoblje lani, dok posao službeno traži 651 Kreševljak.

Pored gospodarstva, ni ostali segmenti života nisu zanemareni. Ulagalo se u rekonstrukciju lokalnih cesta, postavljanje rasvjete u kreševskim naseljima, ali i kulturu, sport te sadržaje koji Kreševu otvaraju mogućnosti razvoja turizma i ostanka mladih. Među značajnijim projektima

Pejak je spomenuo uređenje Muzeja Franjevačkog samostana, izgradnju aneksa sporske dvorane, ali i povećana ulaganja u sport i stipendiranje studenata.

“Kreševo kao općina s osam nacionalnih spomenika i drevnim Franjevačkim samostanom ima veliku perspektivu u razvoju turizma koju svakako želimo iskoristiti. Ono što nam je posebno važno su naši mladi koje želimo zadržati u Kreševu. Od kolovoza prošle do kolovoza ove godine Kreševo je bogatije za novih 47 stanovnika, čijim smo obiteljima osigurali skromnu pomoć u opremanju beba kao znak dobrodošlice. Uz pomoć Vlade Bugarske uredili smo vrtić. Povećali smo izdvajanja za sport te za 15 posto uvećali sredstva za stipendiranje studenata pa općina Kreševo trenutačno stipendira 29 studenata”, kazao je, uz ostalo, Renato Pejak, načelnik općine Kreševo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?