karnevalska svečanost

Ulicama Čitluka prošla vesela kolona s više od 1600 maskiranih učenika

25.02.2020.
u 14:52

Zahvaljujući zauzimanju učenika, njihovih roditelja i prosvjetnih djelatnika čitlučke OŠ fra Didaka Buntića, Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića i Dječjeg vrtića Čitluk, i ove je godine vrlo uspješno organizirana veličanstvena završna karnevalska svečanosti, u kojoj su sudjelovali svi čitlučki pučkoškolci, srednjoškolaca i vrtićka djeca - njih više od 1600. Svi su oni bili raspoređeni u 40-ak skupina po razrednim odjelima i skupinama s različitim maštovito kreiranim maskama.

Na početku završne pokladne svečanosti, predvođeni mažoretkinjama, mnoštvo razdraganih učenika i mališana pod maskama, zajedno sa svojim učiteljima, profesorima i odgajateljicama u svečanom mimohodu uputilo se od župne crkve Krista kralja Ulicom kralja Tomislava do Broćanskog trga.

Na kraju tog svečanog mimohoda razdragane karnevalske povorke, na Broćanskom trgu organiziran je zabavni program, predstavljanje razrednih odjela i skupina te izbor najljepše maskiranog razrednog odjela nižih i viših razreda OŠ i Srednje škole. Održano je tradicionalno suđenje Krnji „Žapcu“. Sudsko vijeće ove godine Krnju „Žapca“ nije osudilo na smrt spaljivanjem jer se, kako je rečeno, popravio brinući o okolišu pa je osuđen samo na društveno koristan rad - sakupljanje plastičnih boca i ostalog otpada po Brotnju. Takva
osuda imala je za cilj educirati svu djecu o štetnosti plastike oko nas te kako plastika predstavlja sekundarnu sirovina.

Treba reći da je ovogodišnja pokladna tradicija privukla mnogo znatiželjnika koji su se zabaviti i uživati u iznimnoj maštovitosti pojedinaca razrednih skupina pri izradi maski. Za najljepše maske među razrednim odjelima niže nastave proglašena je koreografija „More i mornari“ učenika 2.c razreda, a od viših razreda OŠ za najljepše maske proglašena je koreografija „Kuhari2 učenika 8.d razreda. Među srednjoškolcima pobijedila je koreografija „101 Dalmatinac“ učenika 3. i 4. razreda. Pobjedničkim razredima osigurani su jednodnevni izleti i odlazak u kino.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije